Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ_Γ’ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Νοκ Αουτ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ


Ένα παιχνίδι που άξιζε την ιστορία του Χανδριναϊκού πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ομάδας μας και του Αστέρα Αρφαρών για την Γ’ φάση του Κυπέλλου. Το παιχνίδι ήταν νοκ άουτ και αυτό γέμισε με πάθος και ευθύνη τους παίχτες της ομάδας μας, που στο τέλος κατάφεραν να χαμογελάσουν τελευταίοι και να περάσουν πανάξια στους 8 του κυπέλλου.
      Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά και από τις δύο ομάδες με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο χωρίς καμία αξιόλογη φάση. Την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα την είχε το Αρφαρά, όταν στο 9’λεπτό πέτυχε γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσαίτ σωστά από τον πρώτο βοηθό. Από εκεί και πέρα και για όλο το πρώτο ημίχρονο ο Χανδριναϊκός κυριάρχησε, ανεβάζοντας την απόδοση του κατακόρυφα καταφέρνοντας όχι μόνο να κάνει πολλές φάσεις αλλά και να σκοράρει. Στο 24’ Κοντός, Γιάνναρης και Μεμά συνδυάστηκαν άψογα με το σουτ του τελευταίου να περνά λίγο άουτ πάνω από τα δοκάρια των Αρφαρών.
Στο 26’ η ομάδα μας κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Γιάνναρη να εκτελεί με δύναμη στην γωνία του τερματοφύλακα με τον τελευταίο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 29’ ο Σαχινάι έβγαλε σέντρα από δεξιά με το Γιάνναρη να πιάνει δυνατό σουτ στην κίνηση και την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι και να περνά άουτ. Ο Χανδριναϊκός δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και στο επόμενο λεπτό μετά από κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στο ύψος της περιοχής στον Μητρόπουλο, ο οποίος εξαπέλυσε έναν κεραυνό αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Αρφαρών να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 37’ είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την ομάδα μας, όταν ο Μητρόπουλος γύρισε τον αριστερό αστράγαλο μετά από δυνατή κόντρα με αντίπαλο. Αυτό όμως δεν ξερύθμισε την μηχανή του Δημήτρη Μάλαμα και στο επόμενο λεπτό 38’ ο Φωτόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των Αρφαρών και περνώντας ένα αμυντικό μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία έγραψε το 1-0 για την ομάδα μας. Στο 43’ το Αρφαρά πάτησε για δεύτερη φορά την περιοχή του Χανδριναϊκού και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, όταν ο επιθετικός τους πήρε τις κόντρες
μπήκε στην περιοχή μας από αριστερά, όμως ο Κούρταλης βγήκε γρήγορα αποσοβώντας τον κίνδυνο με σπουδαία απόκρουση σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε και πάλι στον Χανδριναϊκό, που έφτασε μια ανάσα από το 2-0 όταν ο Ζωγόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κοντό, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε σύριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι. Έτσι έμεινε το 1-0 και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.   
   Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπήκε το ίδιο δυνατά και με την ίδια διάθεση, και δικαιώθηκε στο 47’ όταν ο Κοντός και ο Σαχινάι συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να περνά κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Αρφαρών, με τον ταχύτατο Μεμά να προλαβαίνει την έξοδο του τερματοφύλακα και με συρτό πλασέ να κάνει το 2-0 μέσα σε αποθέωση. Κάπου εκεί η ομάδα των Αρφαρών ξύπνησε και μέσα σε δυο λεπτά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Αρχικά στο 53’ ο επιθετικός μετά από ψηλοκρεμαστή σέντρα χρήστηκε σκόρερ με ένα πανέμορφο γκολ με ψαλιδάκι, αφήνοντας άγαλμα όλη την άμυνα του Χανδριναϊκού, και σαν να μην έφτανε αυτό στο 55’ μετά από λάθος της άμυνας της ομάδας μας, οι δύο επιθετικοί
συνδυάστηκαν άψογα και με κοντινό πλάσε ισοφάρισαν το σκορ σε 2-2. Το επόμενο 20’λεπτό άνηκε στο Αρφαρά, που με την ψυχολογία στα ύψη πίεσε τον Χανδριναϊκό για την ανατροπή και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 68’ όταν μετά από σουτ του επιθετικού τους η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Όμως η ομάδα μας ήταν διατεθειμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, και αφού άντεξε σε αυτή την πίεση, άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Οι αλλαγές του πανούργου Δημήτρη Μάλαμα με τον νεαρό Καρλή και τον έμπειρο Καραμπάτσο έκαναν στο τελευταίο 15λεπτό πιο επιθετική την ομάδα μας, έτσι το παιχνίδι ισορρόπησε, και φαινόταν ότι όποιος έβαζε το γκολ θα έφευγε και νικητής. Η πίεση από μεριά των Αρφαρών ήταν λιγότερη αφού και αυτοί πρόσεχαν τα μετόπισθεν, με τον Χανδριναϊκό να βρίσκει χώρους. Έτσι φτάσαμε στο 87’ όταν ο Καρλής πίεσε τους αμυντικούς των Αρφαρών, έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έκοψε συρτή σέντρα στον Καραμπάτσο, ο οποίος σούταρε με την μία από κοντά, με τους αμυντικούς να διώχνουν ασθενώς επάνω στην γραμμή, και την μπάλα να στρώνεται στον επερχόμενο Θανάση Κοντό, ο οποίος με δυνατό σουτ έβαλε το γκολ της πρόκρισης για τον Χανδριναϊκό. Ένα ιστορικό γκολ που έστειλε τον Χανδριναϊκό στους 8 του κυπέλλου Μεσσηνίας και πανηγυρίστηκε έξαλα από ποδοσφαιριστές, πάγκο, παράγοντες και φιλάθλους. Στο 90’ παραλίγο ο δαιμόνιος Κώστας Καρλής να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, όταν μετά από σέντρα από δεξιά, έπιασε ένα γυριστό βολ πλανέ με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα του αμυντικού και να περνάει κόρνερ. Η είσοδος του στο γήπεδο πραγματικά βοήθησε την ομάδα μας να φτάσει στη νίκη, που πέρα από την πάσα του στο γκολ, έβγαλε δύναμη, πείσμα, και φυσικά ταλέντο μέσα στο γήπεδο, δείχνοντας σε όλους ότι το μέλλον του ανήκει. Στα επόμενα λεπτά το Αρφαρά δεν μπόρεσε να κάτι, με το σφύριγμα του διαιτητή να τους βρίσκει περίλυπους από τον αποκλεισμό και Χανδριναϊκό να πετάει στα σύννεφα.
     Για έναν ακόμη αγώνα η ομάδα μας έβγαλε στοιχεία μέσα στο γήπεδο από αυτά που ζητάει ο προπονητής και σίγουρα έδειξε οικογένεια, αφού παρόλο που σε κάθε αγώνα η 11άδα δεν είναι ποτέ ίδια, όλοι δείχνουν να έχουν καταλάβει το πνεύμα που θα έχει ο φετινός Χανδριναϊκός. Όλοι θέλουν η συνέχεια στο κύπελλο να είναι ανάλογη, αλλά πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι μιας και η δυναμικότητα των ομάδων μεγαλώνει, και η Ανδρούσα που είναι ο επόμενος αντίπαλος μας δεν χωρά δεύτερες σκέψεις.

    Συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν, αλλά και στον Δημήτρη Μάλαμα που με την τακτική του από τον πάγκο, έχει ανάλογο μερίδιο στην νίκη. 

 





Ταυτότητα του ματς




Γήπεδο: Σουληναρίου
Διαιτητής: Πλακογιάννης
Βοηθοί:  Γεωργαντάς, Ταβουλαρέας

Συνθέσεις:
Χανδριναϊκός Π.Σ. (Προπονητής: Μάλαμας): Κουρτάλης, Βασιλόπουλος, Φωτόπουλος, Ζωγόπουλος, Μητρόπουλος (37' λ.τρ. Α.Κοντός, 81' Καραμπάτσος), Καραταράκης, Κότι, Μεμά (72′ Καρλής), Σαχινάι, Παυλέας, Γιάνναρης, Κοντός Θ.


Σκόρερ: 38΄ Φωτόπουλος, 47΄ Μεμά, 87' Κοντός