Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

12η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΤΟ 2016


      Στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας, θέλαμε οπωσδήποτε την νίκη για να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις και να κάνουμε ήρεμα Χριστούγεννα, και το πετύχαμε απέναντι στην αξιόλογη ομάδα του Δωρίου κερδίζοντας την 3-2, σε μια κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος.
      Η νίκη ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα για εμάς, και η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στο στόμα από το πρώτο λεπτό. Με ασφυκτικό πρέσινγκ και δυνατά μαρκαρίσματα, δείξαμε από το ξεκίνημα ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο. Η ομάδα του Δωρίου έδειξε να αιφνιδιάζεται από το δυνατό ξεκίνημα μας και μόλις στο 5’ λεπτό ανοίξαμε το σκορ με τον Τάκη Καλδή με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα, μετά την σέντρα του Σαχινάϊ από αριστερά. Η ομάδα μας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με το Δώριο να μην μπορεί να ξεκολλήσει από την περιοχή του, και έτσι στο 15’ ήρθε και δεύτερο γκολ, από τον Γιάνναρη αυτή τη φορά με κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας. Στα λεπτά αυτά η ομάδα μας έπαιζε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και δικαίως βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Η ομάδα μας είχε βάλει γερές βάσεις για την νίκη και συνέχισε έτσι για ένα δεκάλεπτο ακόμη, στο 28’ όμως μια ολιγωρία στην άμυνα, έδωσε το δικαίωμα στο Δώριο να μειώσει σε 2-1 και να αναπτερώσει τις ελπίδες του. Το γκολ προήλθε όταν μετά από στημένη φάση έξω από την περιοχή μας, η μπάλα ήρθε στην γωνία της μικρής περιοχής ο επιθετικός του Δωρίου την έσπασε με το κεφάλι στο απέναντι δοκάρι και ο επερχόμενος παίχτης δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα από πολύ κοντά. Η ομάδα μας έπαθε ένα μικρό σοκ και έχασε τα πατήματα της για ένα δεκάλεπτο περίπου με το Δώριο να είναι πιο απειλητικό, και μάλιστα να χάνει μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν στο 33’ ο επιθετικός τους μπήκε στην περιοχή μας από αριστερά, σουτάροντας με δύναμη πριν προλάβουν οι αμυντικοί μας να τον κλείσουν, αλλά ο Νικητόπουλος με εξαιρετική επέμβαση στην δεξιά του γωνία αποσόβησε το γκολ. Τα επόμενα λεπτά μέχρι το ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και δεν έγινε καμία ιδιαίτερη φάση εκατέρωθεν με το σκορ να παραμένει 2-1 υπέρ μας.  
    Στο δεύτερο ημίχρονο το Δώριο πατούσε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν έφτανε εύκολα στην περιοχή μας, έχοντας μια φλύαρη κατοχή. Από την άλλη εμείς πηγαίναμε δυνατά στις φάσεις και παρόλο που δεν ήμασταν καθόλου δημιουργικοί, στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν αποτελεσματικοί. Το παιχνίδι συνεχίζονταν με αυτά τα στοιχεία και από τις δυο ομάδες αλλά κρεμόταν από μια κλωστή, καθώς το σκορ ήταν ρευστό. Μετά το 75’ το Δώριο πίεσε πιο πολύ την ομάδα μας και έχασε μια απίστευτη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν έγινε σέντρα από δεξιά ο επιθετικός τους σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Νικητόπουλος εκτινάχτηκε ενστικτωδώς επάνω στην γραμμή, γλιτώνοντας την ομάδα μας από βέβαιο γκολ. Η πίεση του Δωρίου διακόπηκε  στο 82’, όταν και βάλαμε και τρίτο γκολ στην κόντρα με τον Ζωγόπουλο να επιχειρεί σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άλλαξε πορεία από κόντρα σε αμυνόμενο και κατέληξε στα δίχτυα του Δωρίου για το 3-1, μέσα σε ομαδικούς πανηγυρισμούς. Με το γκολ αυτό κακός όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε, γιατί στο 87’ το Δώριο μείωσε σε 3-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ περνώντας την μπάλα πάνω από το τείχος στην απέναντι γωνία, παρά την προσπάθεια του Νικητόπουλου. Τα λεπτά που ακολούθησαν το παιχνίδι έγινε ροντέο, με το Δώριο να πιέζει με όλους του τρόπους και τον Χανδριναϊκό να αμύνεται μαζικά. Η μπάλα δεν έφευγε από την περιοχή μας και στις καθυστερήσεις παραλίγο να πάθουμε έμφραγμα, όταν ο επιθετικός του Δωρίου κινήθηκε παράλληλα στην γραμμή του άουτ περνώντας δυο παίχτες μας ακριβώς απάνω στην γραμμή και μπήκε μέχρι την μικρή περιοχή όπου σούταρε με δύναμη στην κλειστή γωνία, με την μπάλα να χτυπάει πρώτα στα πόδια του Νικητόπουλου, μετά στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί μας μακριά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με το διαιτητή να σφυρίζει την λήξη μέσα σε ξεφυσήματα ανακούφισης από όλο τον Χανδριναϊκό και απογοήτευση από τους παίχτες του Δωρίου που φεύγουν χωρίς βαθμό από το Σουληνάρι.
     Το παιχνίδι αυτό ήταν απαγορευτικό για καρδιακούς, μιας και είχε διακυμάνσεις του σκορ και αγωνία από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα θετικά είναι η διάθεση και το πάθος όλων των παιχτών για την νίκη που τελικά ήρθε δικαιώνοντας τους. Στα αρνητικά είναι τα κενά διαστήματα που έχει η ομάδα και δίνει το δικαίωμα στους αντιπάλους να μένουν μέσα στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Ελπίζουμε μέσα από τη δουλειά να λυθούν και αυτά και με το νέο έτος να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στη δύσκολη πορεία που μας περιμένει.

     Συγχαρητήρια σε όλους, ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με τις οικογένειές σας. 



ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Βασιλόπουλος, Κότι, Λύρας, Κατσιγιάννης, Φωτόπουλος, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Σαχινάϊ, Καλδής (79’ Μπιλάλι), Γιάνναρης (90’ Κλαρίδας)