Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Μαντάς-Χανδριναϊκός_Μ.Παρασκευή

ΜΑΝΤΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ       Τα 35 χρόνια έκλεισε το ιστορικό φιλικό παιχνίδι μεταξύ Μαντά και Χανδριναϊκού το οποίο διεξάγεται μεταξύ των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας του Χανδρινού του Μαντά, και των νυν ποδοσφαιριστών του Χανδριναϊκού Π.Σ. .
      Με πρωτεργάτη τον Ηλία Ζόμπολα που συγκέντρωσε τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του Μαντά και όντας η ψυχή του πάλε ποτέ ιστορικού συλλόγου, και διοργανωτή τον Χανδριναϊκό Π.Σ., πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή όπως κάθε χρόνο το φιλικό αυτό παιχνίδι μαζεύοντας στο γήπεδο του Σουληναρίου τόσο τους κατοίκους του Χανδρινού όσο και των πέριξ χωριών μιας και ο αγώνας αυτός έχει γίνει πλέον καθιερωμένος.
      Η συμμετοχή των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Μαντά αλλά και του Χανδριναϊκού ήταν μεγάλη, με όλους να δείχνουν έτσι το σεβασμό και την εκτίμηση προς την ιστορική ομάδα του Μαντά που είχε βάλει πολύ νωρίτερα τις ποδοσφαιρικές βάσεις για την δημιουργία το 1982 του νυν Χανδριναϊκού Π.Σ. .

     Ο αγώνας διεξήχθητε σε οικογενειακά πλαίσια με τα πειράγματα μεταξύ των παιχτών να έχουν την τιμητική τους. Το εύθυμο όμως κλήμα δεν στέρησε την αγωνιστικότητα των ομάδων, και οι εναλλαγές στο σκορ κράτησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τέλος. Το σκορ όπως κάθε χρόνο δεν έχει σημασία, αλλά σίγουρα όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο αποζημιώθηκαν από τα πολλά και όμορφα γκολ και των δυο ομάδων.
  
   Στο τέλος όλοι ευχήθηκαν και του χρόνου το αγώνας αυτός να μας βρει γερούς και όλους μαζί στο γήπεδο, να τιμούμε έτσι όλους αυτούς που έβαλαν ένα λιθαράκι στη δημιουργία αυτών των δυο μεγάλων συλλόγων που κόσμησαν και κοσμούν τα γήπεδα για πολλές δεκαετίες.

     Οι σχέσεις των δυο συλλόγων ήταν πάντοτε οικογενειακές και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν τον εκθεσιακό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο Χανδρινού και συστεγάζει την ιστορία των δυο συλλόγων, με αμέτρητες φωτογραφίες, κύπελλα και σπάνια έγγραφα που αξίζει κάποιος να διαβάσει για να καταλάβει πως στήθηκαν από την αρχή και λειτούργησαν οι δυο αυτοί ιστορικοί σύλλογοι.