Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

21η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΝΙΚΗ - ΜΙΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ


      Την πιο ιστορική νίκη πέτυχε ο Χανδριναϊκός απέναντι στο μεγάλο Μεσσηνιακό με 1-0 βάζοντας γερά θεμέλια για την παραμονή στην κατηγορία. Με την νίκη αυτή η ομάδας μας συμπλήρωσε ένα μήνα χωρίς ήττα, αφού είχαν προηγηθεί (Χανδριναϊκός–Ανάληψη 1-1, Χανδριναϊκός–Χώρα 3-1, Κορώνη–Χανδριναϊκός 1-1), δείχνοντας σε όλους πως κάποιοι βιάστηκαν να τον ξεγράψουν, και πως οι 4 μικροί που αγωνίζονται σαν βασικοί, είναι γεννημένοι για μεγάλα πράγματα.
      Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του Χανδριναϊκού και εξαίρετου ανθρώπου Καραμπάτσου Γεωργίου του Δημητρίου, ο οποίος την ίδια ημέρα κηδεύτηκε στην Καλαμάτα βυθίζοντας σε πένθος όλη την οικογένεια του Χανδριναϊκού. Οι παίχτες και τεχνικό τιμ έδωσαν όρκο νίκης προς τιμήν του ΓΙΩΡΓΟΥ και το παιχνίδι ξεκίνησε.
      Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μας είχε κόντρα τον δυνατό αέρα που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη τόσο η κυκλοφορία της μπάλας όσο και η απομάκρυνση της από την περιοχή. Ο Μεσσηνιακός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός αυτό και προσπάθησε με δυνατά σουτ εκτός περιοχής, με στημένα και κόρνερ να παραβιάσει την εστία του Νικητόπουλου, ο οποίος και με την βοήθεια των αμυντικών κράταγαν δύσκολα το μηδέν στην άμυνα. Από την άλλη η ομάδα μας προσπάθησε με τους γρήγορους Κότι, Καρλή, Σαχινάϊ και Μεμουσάϊ να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Μεσσηνιακού, και το κατάφερε, όμως η τελική προσπάθεια δεν ήταν ανάλογη της αρχικής, και το 0-0 παρέμεινε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Για την ομάδα μας ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο έχασαν ο Σαχινάϊ, ο Κότι και ο Μεμουσάϊ, αλλά και στις τρείς περιπτώσεις ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδιωξε δύσκολα τα σουτ που επιχείρησαν οι παίχτες μας. Για τον Μεσσηνιακό οι καλύτερες στιγμές ήταν ένα δοκάρι απευθείας από το κόρνερ, δυο σουτ και ένα φάουλ έξω από την περιοχή που έδιωξε με υπερένταση ο Νικητόπουλος. Επίσης στο 41’ παραλίγο να γίνει το 0-1, όταν οι αντίπαλοι έπαιξαν γρήγορα το φάουλ μέσα στην περιοχή μας, με τους αμυντικούς μας να τραβιούνται για οφ σαιντ χωρίς επιτυχία, με δυο παίχτες του Μεσσηνιακού να βγαίνουν φάτσα με το τέρμα έξω από την μικρή περιοχή, αλλά ο Νικητόπουλος που είχε μυριστεί τον κίνδυνο, βγήκε με γροθιές παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα των επερχόμενων επιθετικών.  Έτσι αφού κρατήσαμε το μηδέν με αυτό το μανιασμένο αέρα, πήγαμε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ αλλά με καλή ψυχολογία.
      Στο δεύτερο ημίχρονο ο αέρας δεν ήταν τόσο δυνατός υπέρ μας, αλλά σίγουρα ήταν ευνοϊκός σε όλες τις προσπάθειες που επιχειρούσαμε, κάνοντας το έργο μας λίγο πιο εύκολο. Έχοντας στο μυαλό μας μόνο την νίκη μπήκαμε πολύ δυνατά από την αρχή και πρεσάραμε τον Μεσσηνιακό ψηλά, θέλοντας να μπούμε στην θέση του οδηγού από νωρίς. Ο Μεσσηνιακός δεν έμεινε πίσω για να μην κλειστεί στην περιοχή και το πλήρωσε στο 50’ όταν έμεινε με 10 παίχτες με απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο αμυντικός τους, όταν ανέτρεψε στο όριο την περιοχής τον Σαχινάϊ που βγήκε μόνος του στην κόντρα, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το έργο μας έγινε ακόμη πιο εύκολο, αλλά ο Μεσσηνιακός δεν είναι μια ομάδα που μπορείς να εφησυχαστής, έτσι δεν ήμασταν παρορμητικοί στις επιθέσεις μας και με γερή άμυνα, τον κρατούσαμε μακριά από την περιοχή μας. Ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος από την πλευρά μας και με τον δαιμόνιο Κώστα Καρλή στο ντεμπούτο του σαν βασικός, να κάνει άνω κάτω την άμυνα του Μεσσηνιακού, ήταν θέμα χρόνου να ανοίξουμε το σκορ. Έτσι και έγινε στο 70’ όταν μετά από σέντρα σουτ του Λύρα που όντας ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου, αφού βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, ο τερματοφύλακας απέκρουσε ασθενώς και ο επερχόμενος Κότι πλάσαρε στη δεξιά γωνία μέσα από τη μικρή περιοχή για το 1-0. Το τι έγινε μέσα και έξω από το γήπεδο δεν περιγράφεται, με τους παίχτες να πανηγυρίζουν ένα κουβάρι στο αγωνιστικό χώρο, και τους φιλάθλους μας να επευφημούν με δύναμη την επίτευξη αυτού του γκολ. Ο Μεσσηνιακός από εκείνη την στιγμή πέταξε λευκή πετσέτα, μην έχοντας άλλη δύναμη να προσπαθήσει, αφέθηκε στις ορέξεις των παιχτών του Χανδριναϊκού, οι οποίοι ναι μεν έτρεχαν τους αντίπαλους αμυντικούς και πίεζαν ψηλά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ολιγώρησαν στο αμυντικό κομμάτι, εξαφανίζοντας την όποια σκέψη μπορεί να είχαν οι παίχτες του Μεσσηνιακού. Μέχρι την λήξη του παιχνιδιού χάσαμε τέσσερις ακόμη ευκαιρίες να κλειδώσουμε το παιχνίδι, με τους Καρλή, Σαχινάϊ, Λύρα και Μεμουσάϊ να μην μπορούν με διάφορους τρόπους να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την αντίπαλη εστία.
      Έτσι το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα μας να παίρνει μια ιστορική νίκη απέναντι στον Μεσσηνιακό, που σίγουρα τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την λάμψη των περασμένων χρόνων, αλλά παραμένει πάντα μεγάλος, γι αυτό και η νίκη μας αυτή πέρα από βαθμολογικής πλευράς, έχει και ιστορικό χαρακτήρα, που σίγουρα θα γραφτεί στις μεγάλες σελίδες του Χανδριναϊκού.

      Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή τη μεγάλη νίκη, που ήταν μισή κατηγορία για την ομάδα μας, και ένα ακόμη πολύ μεγάλο μπράβο, που αυτή η ιστορική νίκη όπως μας είπε ο γενικός αρχηγός Κώστας Αποστολόπουλος και ο αρχηγός της ομάδας Πέτρος Νικητόπουλος, είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟ, δώρο για το μεγάλο ταξίδι του, να τον κάνει περήφανο για το σύλλογο που υπηρέτησε τίμια, με πάθος και χιούμορ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ…….
ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Κότι, Μεμουσάι, Λύρας, Κατσιγιάννης Ι, Κατσιγιάννης Δ. Φωτόπουλος, Ζωγόπουλος, Σαχινάϊ, Καρλής (88’ Κοντός Α.), Κλαρίδας.