Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

2η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ



      Στο πρώτο εντός έδρας αγώνα ο Χανδριναϊκός παρατάχθηκε με πολλά προβλήματα, αλλά με ψυχή που περίσσευε για να κάνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα που ήταν γνωστά από τα μέσα της εβδομάδας, ένα προσωπικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής του Δημήτρη Μάλαμα στέρησε από την ομάδα τις οδηγίες του προπονητή της. Τον ρόλο του καθοδηγητή από τον πάγκο ανέλαβε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Χανδριναϊκού Αποστολόπουλος Κώστας, ο οποίος μετέδωσε το πάθος που διέκρινε και τον ίδιο σαν ποδοσφαιριστή σε όλη την ομάδα, συμβάλλοντας καταλυτικά στο θετικό αποτέλεσμα. Στα θετικά επίσης ήταν και η επιστροφή την τελευταία στιγμή του Διονύση Κατσιγιάννη, και του Φράνκο Μεμά που κατέβηκε από την Αθήνα, οι οποίοι αγωνίστηκαν βασικοί και γνωρίζοντας την φιλοσοφία της ομάδας ήταν σαν να μην έφυγαν ποτέ.
     Το πρώτο ημίχρονο ήταν πάρα πολύ κακό και για τις δυο ομάδες, με την μπάλα να είναι συνέχεια ψηλά, με πολλά φάουλ, οφσαιντ, και γενικώς καθόλου ποδόσφαιρο. Οι γραμμές του Χανδριναϊκού ήταν πολύ μακριά και η μπάλα δεν περνούσε από τα χαφ με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να στρώσουμε το παιχνίδι. Το Ασπρόχωμα είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά χωρίς ουσία και χωρίς πίεση στην άμυνα μας. Την καλύτερη φάση του ημιχρόνου την είχαν όμως οι φιλοξενούμενοι, όταν μετά από πολλές προσπάθειες ο επιθετικός του Ασπροχώματος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας μας, με την κεφαλιά του να περνάει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι μας. Αυτή ήταν και η μόνη αξιόλογη φάση γενικώς, γιατί εμείς δεν είχαμε καμία τελική που να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όπως είπαμε οι συνεχείς διακοπές δεν έδωσαν καθόλου ρυθμό στο παιχνίδι και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το δίκαιο 0-0.
     Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό, με ρυθμό, ένταση, τρία γκολ, και δυο αποβολές. Οι ομάδα μας με εσωτερικές αλλαγές των παιχτών και πιο πολύ διάθεση για την νίκη έδειξε από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Η κυκλοφορία ήταν καλύτερη με τους ποδοσφαιριστές να συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας μεγάλη πίεση στο Ασπρόχωμα, το οποίο είχε εγκλωβιστεί στο κέντρο και μόνο με βαθιές μπαλιές προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό, με τους αμυντικούς μας να καθαρίζουν εύκολα. Στο 60’ μετά από φάουλ έξω από την περιοχή μας, ο παίχτης του Ασπροχώματος προσπάθησε να κρεμάσει τον Νικητόπουλο, οποίος κινήθηκε γρήγορα και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Χανδριναϊκός ο οποίος πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 66’, όταν ο Φωτόπουλος πέρασε εκπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ασπροχώματος με αποδέκτη τον Γιάνναρη, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα μας. Η ομάδα μας δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι, με την επιθετική τετράδα Μεμά, Γιάνναρη, Μεμουσάι και Καραμπάτσο να κάνουν άνω κάτω την άμυνα του Ασπροχώματος. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε τελικά στο 75’, όταν ο Μεμουσάι μετά από διπλή ενέργεια έβγαλε συστημένη σέντρα στον Καραμπάτσο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 2-0. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι κλειδώνει υπέρ μας, στο επόμενο λεπτό ο διαιτητής δίνει πέναλτι εφεύρεση στο Ασπρόχωμα, το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία και μείωσε άμεσα σε 2-1. Από εκείνο το λεπτό το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό και η εμπιστοσύνη προς το διαιτητή είχε χαθεί, ο οποίος επιβεβαίωσε την άποψη αυτή όταν στο 80’ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή μας Κότι Κώστα, αλλά και τον μέσο του Ασπροχώματος για λεκτικό διαπληκτισμό, σηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών και από τις δυο ομάδες. Το τελευταίο δεκάλεπτο με τις ομάδες να αγωνίζονται με δέκα παίχτες, όλα ήταν ανοιχτά. Το Ασπρόχωμα είχε ανέβει ψηλά για την ισοφάριση, αλλά χωρίς να βρίσκει διαδρόμους αναλώθηκε στις βαθιές μπαλιές χωρίς καμία τύχη. Έτσι ο Χανδριναϊκός έβγαινε συχνά στην κόντρα, με τον Γιάνναρη σε μια από αυτές στο 88’ να καθυστερεί υπερβολικά και να ανακόπτεται λίγο πριν χρηστεί για δεύτερη φορά σκόρερ. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα μας να παίρνει μια σπουδαία νίκη, απέναντι σε έναν επίσης σπουδαίο αντίπαλο.
      Το πάθος και η συγκέντρωση ήταν από στοιχεία που έφεραν αυτή την πολύτιμη νίκη, κάτι που θα θέλαμε να βλέπουμε σε όλα τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας μας.
 


ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Κόντι, Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Φωτόπουλος, Μεμουσάϊ, Καραμπάτσος (78’ Ντένις), Μεμά, Γιάνναρης.

ΣΚΟΡΕΡ: 66' Γιάνναρης, 75' Καραμπάτσος