Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

18η Αγωνιστική


‘’ΜΕ ΣΒΗΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ’’

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 1-4
18η αγωνιστική Α1 κατηγορίας
Γήπεδο Μικρομάνης
ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Κατσιγιάννης, Καρλής, Κοντός Φ., Ζούζουλας, Ράτσεβ(Μηλιώνης 81’), Μεμουσάϊ(Σταματελόπουλος77’), Σαχινάϊ, Καραμπάτσος(Δαρσακλής 49’), Κοντός Θ., Καλδής(Μεμά 67’)

       Μετά την νίκη μας με το Πεταλίδι, φιλοξενηθήκαμε από τον Αστέρα Μικρομάνης σε ένα παιχνίδι που έκρυβε παγίδες, αλλά τόσο ο Αστέρας όσο και οι κακές καιρικές συνθήκες, δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ομάδα μας να περάσει αέρας από τη Μικρομάνη με το εμφαντικό σκορ 1-4, και να βρεθεί μόνη της στην 4Η θέση της βαθμολογίας.
      Η διαφορά ποιότητας και δυναμικής των δυο ομάδων ήταν εμφανής, και με το καλημέρα πριν προλάβει να συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, πρώτα ο Θανάσης Κοντός και μετά ο Ορέστης Σαχινάϊ έχασαν τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα της Μικρομάνης να αποκρούει και στις δυο περιπτώσεις. Στο 6’ όμως από μαγική κάθετη του Θανάση Κοντού ο Καραμπάτσος έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Τα επόμενα λεπτά η πίεση στην άμυνα της Μικρομάνης έγινε ασφυκτική, με τους Κοντό Θ., Καραμπάτσο, Σαχινάϊ και Καλδή και κάνουν ότι θέλουν, αλλά να μην καταφέρνουν να σκοράρουν ξανά. Με την ομάδα μας να είναι ανεβασμένη όλη ψηλά για το δεύτερο γκολ, η Μικρομάνη έφυγε στην κόντρα και με ωραία εναλλαγή της μπάλας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, παγώνοντας προς στιγμή την διάθεση της ομάδας μας. Το επόμενο πεντάλεπτο ήμασταν λίγο χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά όπως είπαμε υπήρχε διαφορά ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων, και καταφέραμε μέσα σε τέσσερα λεπτά να βάλουμε τρία γκολ και στην ουσία να καθαρίσουμε την υπόθεση νίκη. Στο 21’ ο Κοντός Θ. σούταρε με δύναμη ο τερματοφύλακας απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο επερχόμενος Νίκος Καραμπάτσος σούταρε στην κλειστή γωνία, κάνοντας το 1-2 για την ομάδα μας. Με την ψυχολογία ανεβασμένη στο 23’ ο φορμαρισμένος Τάκης Καλδής πήρε την μπάλα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή, γύρισε και με άπιαστο σουτ στο Γ’ της εστίας, έβαλε ένα μοναδικής ομορφιάς γκολ, δείχνοντας την κλάση του, και ανεβάζοντας το σκορ σε 1-3. Στο 25’ ήταν η σειρά του Θανάση κοντού να σκοράρει, όταν πήρε την μπάλα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλάσε δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το 1-4. Ο Χανδριναϊκός συνέχισε με τον ίδιο ζήλο μέχρι το ημίχρονο, αλλά ο τερματοφύλακας της Μικρομάνης έκανε τις αποκρούσεις της ζωής του κρατώντας το σκορ εκεί μέχρι το ημίχρονο.
      Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έκανε όλες τις αλλαγές, με τους Δαρσακλή, Μεμά, Σταματελόπουλο, και Μηλιώνη να περνούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ταχύτητα και η ποιότητα να μην αλλάζει, με αποτέλεσμα να κάνουμε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Το ότι δεν βάλαμε κι άλλα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, οφείλετε στην βιασύνη μας στην τελική προσπάθεια και στην απίστευτη μέρα που βρέθηκε ο τερματοφύλακας της Μικρομάνης, ο οποίος γλίτωσε την ομάδα του από διασυρμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θανάσης Κοντός έχασε 4 κλασσικές ευκαιρίες, ο Ορέστης Σαχινάϊ 2 τετ α τετ, ο Τάκης Καλδής με τον Νίκο Μεμουσάϊ άλλες 2 ο καθένας. Καταλαβαίνεται η ομάδα μας έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο, με τον διαιτητή να σφυρίζει την λήξη πολύ πριν το κανονικό μετά και από προτροπές των γηπεδούχων.
      Η ομάδα μας πέρασε πανεύκολα από μια έδρα που άλλες ομάδες έχουν χάσει βαθμούς, δείχνοντας ότι δεν υποτιμάει αλλά ούτε χαρίζεται σε κανέναν.
      Με την νίκη αυτή η ομάδα μας παρέμεινε μόνη της στην 4Η θέση με 29 βαθμούς, έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή της και φέτος στην Α1, και βλέπει όσο ψηλά γίνεται με το ίδιο πάθος σε όλους τους αγώνες.