Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ_8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΤΙΤΛΟΥ ΜΕ 3-2


      Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μητέρα των μαχών, και ήταν, αφού Χανδριναϊκός και Τσικλητήρας Πύλου έπαιζαν σε έναν αγώνα χωρίς αύριο τα ρέστα τους για το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου, με το Χανδριναϊκό να είναι ο μεγάλος νικητής, φεύγοντας με ένα τεράστιο διπλό 2-3 από τη Μεθώνη, κάνοντας τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μια στροφή πριν το φινάλε.
      Σε ένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας οι παίχτες του Χανδριναϊκού φάνηκαν συνεπείς με την ιστορία, και με σοβαρότητα και πάθος από την αρχή του παιχνιδιού έδειξαν πόσο πολύ την ήθελαν αυτή τη νίκη. Η ομάδα μας άργησε να βγει από τα αποδυτήρια για ζέσταμα και όλοι απορούσαν γιατί; Ο λόγος είναι ότι οι οδηγίες και οι προτροπές ήταν πολλές, και αν καταφέρεις να ξεκλειδώσεις το μυαλό των παιδιών, τότε οι άμυνες είναι παιχνιδάκι, μας είπε ο Νικητόπουλος που τους μίλησε εκτεταμένα μέσα στα αποδυτήρια, φτιάχνοντας τους γι αυτό που θα ακολουθούσε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να παρατάσσεται με σύστημα 4-2-3-1 μπλοκάροντας και τα ατού της Πύλου και όλη την ανάπτυξη της. Η ομάδα μας έδωσε χώρο στην Πύλο μέχρι το κέντρο και φαινομενικά είχε την κατοχή, όμως όσο προσπαθούσε να ανέβει οι χώροι έκλειναν και παίχτες του Χανδριναϊκού ντούμπλαραν ο ένας τον άλλο, κάνοντας την μεσαία γραμμή και πίσω απροσπέλαστη. Εμείς με ωραίες εναλλαγές στο κέντρο βγαίναμε σφαίρα στην επίθεση και φαινόταν ότι κάτι καλό έρχεται. Έτσι στο 18’ Κοντός και Μεμουσάϊ συνδυάστηκαν ωραία στο κέντρο και αριστερά, και την κατάλληλη στιγμή ο τελευταίος έδωσε κάθετη μπαλιά στον Ορέστη Σαχινάϊ, ο οποίος κέρδισε στο σπριντ τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πλάσαρε ψύχραιμα στην απέναντι γωνία τον τερματοφύλακα για το 0-1 μέσα σε αποθέωση από όλους. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήγε στο ίδιο τέμπο, με την Πύλο να πιέζει και εμάς βγαίνουμε γρήγορα στην κόντρα. Στο 28’ όμως ο Μπρέγκου που έπαιζε δεξί μπακ είχε μείνει ψηλά, με την Πύλο να επιτίθεται από την πλευρά του γρήγορα, να συγκλίνει στην περιοχή από αριστερά και πριν προλάβουν οι Κλαρίδας και Ραδιώτης έκοψε συρτή σέντρα μέσα από το πέναλτι, με τον επιθετικό της Πύλου να ισοφαρίζει σε 1-1 εύκολα. Για πέντε λεπτά περίπου η Πύλος ήταν παραπάνω πιεστική, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη φάση, καθώς οι αμυντικοί μας και ο Βλαχόγιαννης που για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν εξαιρετικός τελείωναν την όποια υποψία. Φτάσαμε λοιπόν στο 34’ με την ομάδα μας να έχει κερδίσει φάουλ στον άξονα κάτω από την μεσαία γραμμή. Ο Ορέστης Σαχινάϊ εκτέλεσε με δύναμη προς το τέρμα, με αμυντικούς και επιθετικούς να μην την βρίσκει κανένας και την μπάλα να καρφώνεται από τα 40 μέτρα στην αριστερή γωνία της Πύλου για το 1-2. Όλοι οι παίχτες και οι παράγοντες πανηγύρισαν ένα κουβάρι το γκολ αυτό που έδινε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα μας. Τα λεπτά που ακολούθησαν με καλή ψυχολογία δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στην Πύλο να μας απειλήσει και έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ.
      Στο δεύτερο ημίχρονο η Πύλος συνέχισε να έχει την κατοχή και εμείς την ουσία, με το πολυεργαλείο Βασίλη Κασέμ να σβήνει τον καλύτερο τους παίχτη, ήταν δύσκολο να απειληθούμε ευθέως, παρά μόνο με κάποιες σπασμωδικές κινήσεις χωρίς ουσία. Έτσι τα λεπτά κυλούσαν υπέρ μας χωρίς καμία ομάδα να έχει κάνει κάποια σπουδαία φάση. Εμείς είχαμε δυο φάουλ που πέρασαν άουτ και η Πύλος κάποιες προσπάθειες κυρίως από αριστερά, χωρίς να έχουν αξιόλογο τελείωμα. Στο 60’ κερδίσαμε κόρνερ από αριστερά με τον αρχηγό Φώτη Κοντό να εκτελεί αριστοτεχνικά με πολύ φάλτσο, και την μπάλα να πηγαίνει απευθείας μέσα στο πίσω Γ της εστίας, κάνοντας το 1-3 μέσα σε πανδαιμόνιο. Ένα γκολ ποίημα που θα ζήλευαν πολλοί σε ανώτερες κατηγορίες και όχι μόνο. Η ψυχολογία της ομάδας μας ήταν στα ύψη και συνεχίσαμε σε τρελό ρυθμό μέχρι το 65’ όπου το παιχνίδι χάλασε. Παράγοντες της Πύλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα φραστικά στον ρέφερι του αγώνα Μιχαλόπουλο, με αποτέλεσμα να διακόψει τον αγώνα και να αποσυρθεί στα αποδυτήρια. Μετά από 15’ λεπτά και με προτροπές του Πέτρου Νικητόπουλου βγήκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας με οριστική διακοπή κατά της Πύλου ένα συνεχίσουν. Έτσι τα πνεύματα ηρέμησαν από τον πάγκο της Πύλου, αλλά εμάς μάλλον κακό μας έκανε, αφού χάσαμε την ένταση και το ρυθμό που είχαμε και στο 68’ δεχτήκαμε την μείωση του σκορ σε 2-3, όταν από κόρνερ της Πύλου η άμυνα κόλλησε με την μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι όπου ο επιθετικός της Πύλου απλά την έσπρωξε μέσα. Παρόλο το αρχικό σοκ η ομάδα μας συνέχισε το επιθετικό της κρεσέντο πετυχαίνοντας δυο γκολ στο 72’ και στο 75’ τα οποία ακύρωσε όμως ο διαιτητής σαν οφσάιντ, με τη δεύτερη απόφαση να σηκώνει θύελλα διαμαρτυριών από τον πάγκο του Χανδριναϊκού αυτή τη φορά. Τα επόμενα λεπτά η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο, γιατί στην Πύλο έφτανε το γκολ της ισοφάρισης για να έχει αυτή το πλεονέκτημα. Με σκληρή όμως άμυνα και ντουμπλαρίσματα στο μαρκάρισμα το αποτέλεσμα έμεινε εκεί μέχρι την λήξη, και όταν ο διαιτητής σφύριξε την λήξη έγινε το έλα δεις. Όλοι οι παίχτες και παράγοντες ένα κουβάρι πανηγύριζαν τρελά τον άθλο που έβαλαν σαν στόχο από την αρχή της χρονιάς, με τις ιαχές να σκεπάζουν το γήπεδο ακόμη και μέσα από τα αποδυτήρια. Τα συγχαρητήρια και οι αγκαλιές έδιναν και έπαιρναν και όλη η ομάδα ήταν σαν μεθυσμένη πολιτεία. Το γλέντι συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα όπου το προπονητικό τιμ κέρασε τα ποτά (μπουκάλια) στους νικητές όπως τους είχε υποσχεθεί, με το γλέντι να συνεχίζεται.
      Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που η ομάδα του Χανδριναϊκού συμμετέχει στο Παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας και κατακτά απ ότι φαίνεται το πρωτάθλημα, μιας η τελευταία αγωνιστική με το Πεταλίδι θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, γιατί μάλλον δεν θα κατέβει να αγωνιστεί, αλλά εάν τελικά αυτό γίνει, είναι πάρα πολύ αδύναμο για να κοντράρει αυτόν τον Χανδριναϊκό στην έδρα του.
     Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας που πίστεψαν στο στόχο που έβαλαν μαζί με τους προπονητές τους από την αρχή της χρονιάς, και τελικά δικαιώθηκαν, κερδίζοντας και οι ίδιοι και η ομάδα μας ένα Παιδικό πρωτάθλημα πρώτη φορά στην ιστορία τους.

     Υπομονή μέχρι τις 14 Ιανουαρίου που θα σηκώσουμε την κούπα και επίσημα.



ΣΥΝΘΕΣΗ: Βλαχόγιαννης, Μπρέγκου, Καρλής Κ., Κασέμ, Μεμουσάι, Κλαρίδας, Κοντός, Ραδιώτης, Λόκα, Μηλιώνης, Σαχινάϊ. (αλλαγές: Γκότσης)