Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

13η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΜΕ ΝΕΟ ΑΡΙ 

     Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ήταν και καθοριστική στην έδρα του Νέου Άρι που καιγόταν για βαθμούς, αλλά η ομάδα μας παρόλο που σπατάλησε αμέτρητες ευκαιρίες για γκολ, τελικά μέσα σε 13 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε το ματς με 0-3, και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα.
      Σε ένα αγώνα που διεξήχθη μέσα σε πολικές συνθήκες και σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, στην αρχή του πρώτου ημίχρονου ήταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες να πιάσουν καλό ρυθμό, με τις ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Την πρώτη καλή ευκαιρία την έχασε ο Χανδριναϊκός στο 7’, όταν μετά από σέντρα του Παυλέα από αριστερά, ο Γιάνναρης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρη μεσοεπιθετικά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ευθέως την αντίπαλη εστία. Στην δεύτερη καλή ευκαιρία μας στο πρώτο ημίχρονο την έχασε ο Παυλέας στο 21’, όταν βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, σούταρε με δύναμη με την μπάλα να περνάει ξυστά από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Χανδριναϊκός που στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακός με πολλά λάθη απ όλους, δεν δημιούργησε άλλη ευκαιρία, αλλά αντιθέτως κινδύνευε να δεχτεί γκολ σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις, αλλά στις δυο οι επιθετικοί του Άρι αστόχησαν από πλεονεκτική θέση, και στις άλλες δυο ο Νικητόπουλος έδιωξε μακριά με τα πόδια και με γροθιές αντίστοιχα. Έτσι σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε δικαίως στα αποδυτήρια ισόπαλοι 0-0.
      Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να εμφανιστούμε καλύτεροι εάν θέλαμε να πάρουμε κάτι καλό από τον Άρι και το κάναμε με το ξεκίνημα. Η ομάδα μας πίεσε τον Άρι πολύ ψηλά και δεν το άφηνε ούτε να αναπτυχθεί αλλά ούτε να περάσει και το κέντρο, και στο 58’ δικαιώθηκε, όταν ο Παυλέας έκανε σέντρα από δεξιά με παραλήπτη τον Ζωγόπουλο, οποίος κατέβασε την μπάλα και σούταρε με δύναμη κάνοντας το 0-1 για την ομάδα μας. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Γιάνναρη και τον Καλδή στο 63’ να βγαίνουν με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα, αλλά το σουτ του πρώτου πέρασε μόλις άουτ. Στο 66’  όμως ο Γιάνναρης αυτή τη φορά τροφοδότησε τον Καλδή, οποίος με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-2, βάζοντας τις βάσεις για το διπλό. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός για την ομάδα μας, η οποία σημείωσε και τρίτο γκολ στο 71’ με περιπετειώδη τρόπο, όταν μετά από σέντρα του Σαχινάι από δεξιά, πρώτα ο Γιάνναρης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από πολύ κοντά, στην επαναφορά το σουτ του Καλδή αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα, και ξανά στην επαναφορά ο Γιάννης Λύρας δεν αστόχησε από κοντά, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Ο Άρις χωρίς ψυχολογία παράτησε το παιχνίδι, και εμείς κάναμε από τρεις ευκαιρίες με τους Καλδή, Μεμουσάϊ και Καρλή, να αστοχούν από καλή θέση. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε με το υπέρ μας 0-3 ξεκινώντας την χρονιά με ιδανικό τρόπο.
     Με το διπλό αυτό η ομάδα μας ανέβηκε σημαντικά στην βαθμολογία, κάνοντας μεγάλο βήμα για την σωτηρία της, αν και ο δεύτερος γύρος τώρα αρχίζει, και θέλει μεγάλη προσπάθεια από όλους για να τα καταφέρουμε.

     Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή τη σημαντική νίκη.


ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Κότι, Μπιλάλι (76’ Μεμουσάι), Λύρας, Κατσιγιάννης, Φωτόπουλος, Παυλέας (87’ Μεμουσάι), Ζωγόπουλος, Σαχινάϊ, Καλδής (78’ Καρλής), Γιάνναρης (84’ Κλαρίδας).