Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

9η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ 2-3


      Μετά από δυο θετικά αποτελέσματα η ομάδα μας ήθελε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, αλλά όταν έχεις απέναντι έναν τόσο κακό διαιτητή και τους επιθετικούς σου σε κακή μέρα, δεν είναι εύκολο να πάρεις κάτι καλό από μια ομάδα όπως είναι η Σπερχογεία, έστω και αν παίζεις μέσα στην έδρα σου. Έτσι το τελικό σκορ 2-3 μας άφησε με την πίκρα και χαμηλά στην βαθμολογία.
      Η Σπερχογεία έχοντας γρήγορους και έμπειρους παίχτες μπήκε πιο δυνατά από εμάς μέσα στο γήπεδο και μας αιφνιδίασε με τον τρόπο παιχνιδιού της, με την ομάδα μας να βρίσκεται για ένα δεκάλεπτο σε τρικυμία. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 11’ η Σπερχογεία εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έσπασε προς τα πίσω με τον επιθετικό της να πιάνει ένα μονοκόματο σουτ,  με τον Νικητόπουλο να αποκρούει εξ επαφής, και στην επαναφορά ο Καραμπάτσος που είχε οπισθοχωρήσει προσπάθησε να απομακρύνει, με έναν παίχτη της Σπερχογείας να χτυπάει από πίσω το πόδι του και προς έκπληξη όλων να σφαδάζει ο ίδιος. Ο διαιτητής που ήταν κοντά ‘’ξεγελάστηκε’’ και αντί να δώσει επιθετικό φάουλ, καταλόγισε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους παίχτες του Χανδριναϊκού που δεν μπορούσαν πιστέψουν την απόφαση αυτή, και με τον διαιτητή να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Το πέναλτι εκτελέστηκε, ο Νικητόπουλος πήγε άλλη γωνία και η Σχερχογεία είχε εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δώρο του διαιτητή, κάνοντας το 0-1. Η απόφαση αυτή έκανε τους παίχτες του Χανδριναϊκού νευρικούς και να μην μπορούν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Έτσι πριν καλά καλά περάσουν 5 λεπτά η Σπερχογεία έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν μετά από κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας μας, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βγήκε απέναντι από τον Νικητόπουλο, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά στην έξοδο, παίρνοντας νωρίς καθαρό προβάδισμα με 0-2. Εκεί που όλοι φίλαθλοι πίστεψαν ότι θα έρθει ο διασυρμός, οι παίχτες του Χανδριναϊκού πείσμωσαν και κόλλησαν την Σπερχογεία στον τοίχο, όχι για ένα ημίχρονο αλλά για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν τον σταυρό τους πώς έφυγαν με διπλό μέσα από το Σουληνάρι. Η ομάδα μας πίεσε ασφυκτικά για ένα γκολ, αλλά Σαχινάϊ, Καλδής και Παυλέας δεν τελείωσαν καλά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Έτσι στο 36’ ήρθε η σειρά μας να πάρουμε πέναλτι, όταν ο αμυντικός της Σπερχογείας, γκρέμισε τον Καλδή μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσιγιάννης, ο οποίος νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 1-2. Το πρέσινγκ της ομάδας μας ήταν ανελέητο και δεν αφήναμε καμία φάση που να μην πάμε πρώτοι. Στο 42’ η τύχη μας γύρισε την πλάτη, όταν ο Καραμπάτσος έπιασε ένα βολ πλανέ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Σπερχογείας και να περνά άουτ. Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι και πήγαμε στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία αλλά το σκορ κατά μας.
      Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι, χάνοντας την μια ευκαιρία μετά την άλλη χωρίς να μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες αυτές. Καλδής, Γιάνναρης, Κότι, Καραμπάτσος, και Παυλέας χαράμισαν όλες τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, κάνοντας ήρωα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο διαιτητής χάλασε άλλες τόσες φάσεις με απίθανα σφυρίγματα κατά μας, κάνοντας τους φιλάθλους να τον στολίζουν σε όλο το ημίχρονο και όχι άδικα. Έτσι τα λεπτά περνούσαν με την ομάδα μας να μην μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση με όλους τους τρόπους και την Σπερχογεία να βρίσκει χώρους σε αντεπιθέσεις αλλά να μην μπορεί να τελειώσει με επιτυχία τις προσπάθειες της. Στο 86’ όμως μια ακόμη γρήγορη αντεπίθεση της στέφθηκε με επιτυχία αυτή τη φορά, όταν μετά από σέντρα ο επιθετικός μόνος του με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Νικητόπουλο κλειδώνοντας την νίκη για τους φιλοξενούμενους. Ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε ακόμη μια φορά εις βάρος μας, αφού όποιος δεν βάζει γκολ, το τρώει, τελειώνοντας τις όποιες ελπίδες είχαμε για κάτι καλό. Το μόνο που καταφέραμε ήταν στις καθυστερήσεις να σώσουμε τα προσχήματα, με τον Καραμπάτσο να πετυχαίνει από την δεξιά κλειστή γωνιά το 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, σκορπώντας απογοήτευση στην ομάδα μας, που όλη η υπερπροσπάθεια πήγε στο καλάθι των αχρήστων.
       Ο αγώνας αυτός φανέρωσε την δυστοκία που έχει η επιθετική γραμμή στα τελευταία παιχνίδια με την διαφορά ότι σε αυτό το παιχνίδι την πλήρωσε, κάτι που ήταν αναμενόμενο να γίνει, καθώς σε κάθε παιχνίδι χάνουμε πολλές και απίστευτες ευκαιρείς για να σκοράρουμε.
       Η ομάδα προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις σε αυτό το παιχνίδι, και κανείς δεν μπορεί να το παραγνωρίσει αυτό, αλλά βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 πολύ νωρίς, και σε αυτή την κατηγορία είναι δύσκολο να γυρίσεις τέτοια παιχνίδια. Κρατάμε την προσπάθεια και την θέληση των ποδοσφαιριστών και ελπίζουμε να είναι οδηγός στα επόμενα παιχνίδια.   
       Όσο για τον διαιτητή κύριο Κουτσαναστάση που σε όλο το παιχνίδι ήταν αρνητικός προς τον Χανδριναϊκό (και δεν είναι το μόνο), οι Άγγλοι λένε ‘’no comment’’ (χωρίς σχόλιο), για την ώρα θα το ενστερνιστούμε, αλλά επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια. 


ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Βασιλόπουλος, Κότι, Κατσιγιάννης, Φωτόπουλος, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Καραμπάτσος, Σαχινάϊ (70’ Μπιλάλι), Καλδής, Γιάνναρης (65’ Μεμουσάϊ)