Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

7η αγωνιστική 2016-17

ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΗ ΚΟΡΩΝΗ


Το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής έκανε ο Χανδριναϊκός στην έδρα του με την Κορώνη την οποία νίκησε καθαρά 3-0, με το σκορ να φαντάζει λίγο σε σχέση με τις ευκαιρίες που έχασε.
      Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ξεπλύνει την ήττα από την Χώρα, και αυτό φάνηκε με το καλημέρα, δείχνοντας στην Κορώνη πιο είναι το αφεντικό. Με αλλαγές σε παίχτες αλλά και σε θέσεις, ο Χανδριναϊκός έκανε όσους βρέθηκαν στο Σουληνάρι να τρίβουν τα μάτια τους από το πάθος τη δύναμη και το ορθολογικό παιχνίδι που έπαιζε η ομάδα μας. Οι παίχτες της Κορώνης έδειχναν να ξαφνιάζονται από το άρτιο παιχνίδι του Χανδριναϊκού και έκαναν πολλά λάθη με την μπάλα να μην μπορεί να περάσει εύκολα στην περιοχή μας. Η ομάδα μας κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο με περισσότερη κατοχή και κερδισμένες σχεδόν όλες τις μονομαχίες. Μέχρι το 30’ παρόλο που ήμασταν ψηλά και πιέζαμε, δεν είχαμε κάποια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, χαραμίζοντας τις φάσεις στο τελείωμα τους. Έτσι η Κορώνη στην μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε κοντά στο γκολ, όταν μετά από κόρνερ, παίχτης την Κορώνης έσπασε την μπάλα με κεφαλιά προς τα πίσω, με τον επιθετικό τους να σουτάρει στην κίνηση αμαρκάριστος, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι μας. Εμείς συνεχίσαμε το επιθετικό μας κρεσέντο, και δικαιωθήκαμε στο 40’, όταν μετά από κόρνερ της ομάδας μας από αριστερά η μπάλα απομακρύνθηκε προς στιγμή από τους αμυντικούς της Κορώνης στην γωνία της μικρής περιοχής, με τον προωθημένο Κατσιγιάννη να πιάνει ένα βόλ πλανέ, και την μπάλα να καρφώνεται στο απέναντι Γ της Κορώνης κάνοντας το 1-0, δικαιώνοντας μας για το επιθετικό παιχνίδι μέχρι εκείνη την στιγμή. Η ομάδα μας δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι και στο 44’ διπλασιάσαμε τα τέρματά μας, όταν ο Ορέστης Σαχινάϊ, στην προσπάθεια του να βγάλει σέντρα από αριστερά, η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα, με τον τερματοφύλακα που είχε κάνει βήματα προς τα έξω να αιφνιδιάζεται, και την μπάλα να πηγαίνει απευθείας μέσα κάνοντας το 2-0 μέσα σε τρελά πανηγύρια από όλο το γήπεδο. Η Κορώνη έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που ζει, σε αντίθεση με τον Χανδριναϊκό που έδειχνε από άλλο πλανήτη. Έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Χανδριναϊκό να έχει βάλει γερές βάσεις για την νίκη.
     Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Μάλαμα δεν έδειξε τον κακό της χαρακτήρα που συνήθως βγάζει στα δεύτερα ημίχρονα, αλλά βγήκε ακόμη πιο δυνατή και σοβαρή στριμώχνοντας την Κορώνη στα σχοινιά, γλιτώνοντας κατά τύχη από διασυρμό. Με αμυντική γραμμή Κατσιγιάννη, Μπιλάλι, Κότι, Βασιλόπουλο να είναι απροσπέλαστοι, μεσαία γραμμή από Φωτόπουλο, Παυλέα, Ζωγόπουλο να κόβει και να ράβει, και επιθετική τριπλέτα Καραμπάτσο, Σαχινάι, Καλδή να κάνουν όργια, δεν ήταν δυνατόν να αντισταθεί όχι η Κορώνη αλλά καμία ομάδα μέσα στο Σουληνάρι. Οι τελικές που δέχτηκε η Κορώνη είναι αδύνατον να τις καταγράψουμε όλες φάση φάση γιατί θα θέλαμε σελίδες ολόκληρες. Σας αναφέρουμε τις τελικές προσπάθειες που βρήκαν τέρμα και αποκρούστηκαν την τελευταία στιγμή από τους παίχτες της Κορώνης: Καραμπάτσος 3, Καλδής 3, Σαχινάι 2, Γιάνναρης 1, Μπιλάλι 1, Ζωγόπουλος 1, Καρλής 1. Όπως καταλαβαίνεται η ομάδα μας ήταν καταιγιστική, με την Κορώνη να κρατάει με νύχια και με δόντια το σκορ χαμηλά. Στο 75’ όμως δεν γινόταν να αποφύγουν το 3-0, όταν εκτελέσαμε κόρνερ από αριστερά ο Τάκης Καλδής πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά, έβαλε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Χανδριναϊκού, κλειδώνοντας την νίκη για την ομάδα μας. Η Κορώνη έδειξε σφυγμό και απείλησε με δυο στημένα, αλλά εκεί ήταν ο Νικητόπουλος που καθάρισε χωρίς άγχος. Μέχρι το τέλος του αγώνα πιέζαμε συνεχώς την άμυνα της Κορώνης, με όλους τους παραπάνω να μην στέκονται τυχεροί, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που ένιωθαν τυχεροί που το σκορ πήρε μόνο αυτή την έκταση.
      Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε τους παίχτες του Χανδριναϊκού να χειροκροτούνται από όλο το γήπεδο, μιας και αυτή η εμφάνιση της ομάδας μας ήταν ο ορισμός του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Κανένας δεν είχε να πει τίποτα για το πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδας στον εν λόγω αγώνα, που έδειξε ότι εάν θέλει έχει δυνατότητες για σπουδαία πράγματα φέτος.

       Όλοι ελπίζουμε η συνέχεια να είναι ανάλογη, μιας και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και σίγουρα δύσκολες έδρες. Συγχαρητήρια πάντως σε όλους, γιατί αυτή την η καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών.


ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης, Φωτόπουλος, Παυλέας (87’ Καρλής), Ζωγόπουλος, Καραμπάτσος, Σαχινάι, Καλδής (83’ Μεμουσάι), Μπιλάλι (76’ Γιάνναρης), Κότι.