Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

6η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


      Ιδανικός αυτόχειρας αποδείχτηκε ο Χανδριναϊκός απέναντι στη Χώρα για την 6Η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έχασε σωρεία ευκαιριών στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί, με την Χώρα να μην συγχωρεί τα λάθη μας και να παίρνει την νίκη στο δεύτερο μισό με 2-1, φτάνοντας μας βαθμολογικά.
      Με την ομάδα μας να πηγαίνει κομπλέ στη Χώρα και με καλή ψυχολογία μετά από το διπλό στη Μεσσήνη, όλα φάνταζαν ιδανικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με τον Δημήτρη Μάλαμα να έχει πολλές λύσεις από τον πάγκο. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκούσε αφού η επιθετική δυστοκία και η αμυντική αδράνεια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους. Η ομάδα μας πίεσε ψηλά τη Χώρα η οποία δυσκολευόταν να περάσει το κέντρο και μόνο με βαθιές μπαλιές γινόταν απειλητική. Η πρώτη καλή ευκαιρία μας ήταν στο 15’ όταν ο Παυλέας που είχε προωθηθεί πήρε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Χώρας και βγήκε σε μοναδικό τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, προτιμώντας να τελειώσει δυνατά, με την μπάλα να περνάει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του εμβρόντητου τερματοφύλακα. Στο 20’ παραλίγο να βάλουμε αυτογκόλ, όταν ο Σαχινάϊ έχασε την μπάλα πλάγια αριστερά, ο παίχτης της Χώρας έκανε αμέσως την σέντρα στο όριο της μικρής περιοχής, με τον Φωτόπουλο στην προσπάθεια του να διώξει έσπρωξε την μπάλα μέσα στο τέρμα, με τον Νικητόπουλο να αντιδρά ενστικτωδώς, αποσοβώντας το αυτογκόλ. Στο 30’ ο Σαχινάϊ έδειξε την επιπολαιότητα του, όταν βρέθηκε πλάγια αριστερά στην μικρή περιοχή και προτίμησε να σουτάρει στην κλειστή γωνία, αντί να κόψει στους αμαρκάριστους Γιάνναρη και Ζωγόπουλο,  με το σουτ να μην έχει καμία τύχη.  Στο 40’ μετά από πλάγιο από αριστερά ο Κατσιγιάννης έκανε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο απέναντι κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά να μην μπορεί κανείς να την στείλει στα δίχτυα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου Καραμπάτσος και Γιάνναρης έχασαν από μια ευκαιρία ο καθένας, με τον πρώτο να μην μπορεί να στείλει στα δίχτυα μια ανάσα από την γραμμή, σε παράλληλη μπαλιά, και ο δεύτερος να προσπαθεί να σκοράρει με ανορθόδοξο τρόπο μέσα από την μικρή περιοχή. Πόσες ευκαιρίες να σου δοθούν σε ένα ημίχρονο για να σκοράρεις άραγε; Όποιος βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή έκανε την χειρότερη επιλογή, έτσι η Χώρα πήγε στα αποδυτήρια κάνοντας τον σταυρό της που δεν έχανε, και εμείς με τα νεύρα τεντωμένα.
      Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου αντί να μας δώσει κίνητρο να σπάσουμε επιτέλους το ρόδι, μας απογοήτευσε τελείως και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αγνώριστοι, δίνοντας το δικαίωμα στη Χώρα όχι μόνο να φανεί στο παιχνίδι, αλλά να μας το πάρει κιόλας. Οι παίχτες είχαν χάσει την ψυχραιμία τους και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, με την ομάδα να μην έχει καμία ταυτότητα και κανένα στυλ παιχνιδιού. Έτσι ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε ακόμη μια φορά, και αφού δεν τα βάλαμε εμείς τα φάγαμε εις διπλούν μάλιστα μέσα σε 5 λεπτά. Αρχικά στο 60’ η Χώρα κέρδισε κόρνερ από λάθος μας, η μπάλα αλλάχτηκε πλάγια δεξιά, με την άμυνα μας να χάνει τα μαρκαρίσματα και στη σέντρα που ακολούθησε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι ο παίχτης των γηπεδούχων κατέβασε και πλάσαρε ψηλά στην απέναντι γωνία για  το 1-0. Η ομάδα μας έδειχνε να τα έχει χαμένα, και πριν προλάβει να συνέλθει, στο 65’ ένα ακόμη λάθος στη μεσαία γραμμή και ένα δεύτερο στην άμυνα έβγαλε τον επιθετικό της Χώρας τετ α τετ με τον Νικητόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποκρούσει το δυνατό σουτ, με την μπάλα να καρφώνεται στην δεξιά του γωνία. Πραγματικά η ομάδα στα λεπτά εκείνα παρέπαιε, εξοργίζοντας τους λιγοστούς φιλάθλους που την ακολούθησαν μέχρι την Χώρα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έχοντας πάρει καθαρό προβάδισμα, έγιναν πιο σκληροί μέσα στο γήπεδο και δεν άφηναν καμία φάση χωρίς να την διεκδικήσουν, με τον Χανδριναϊκό να σπάει ρεκόρ λαθών στις μεταβιβάσεις. Με τις αλλαγές από τον πάγκο το παιχνίδι ισορρόπησε, είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά όλα γινόντουσαν ανορθόδοξα, με το αποτέλεσμα να είναι μηδενικό. Οι παίχτες της Χώρας έκαναν πολλές καθυστερήσεις πέφτοντας κάτω ή αργώντας να εκτελέσουν τις φάσεις με τα νεύρα να τεντώνουν, αφού παιχνίδι δεν παιζόταν για ένα τέταρτο. Αυτό στοίχησε την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη του παίχτη-προπονητή της Χώρας στο 80’ λεπτό. Η Χώρα έσφιξε ακόμη και παρόλο που έπαιζε με παίχτη λιγότερο και ήμασταν συνεχώς γύρω από την περιοχή της, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αξιόλογη φάση. Έτσι φτάσαμε στο 6’ λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Κότι πήρε τις κόντρες, μπήκε από αριστερά και έκοψε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Μεμουσαί, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ έβαλε το γκολ της τιμής. Ο χρόνος είχε τελειώσει και στα επόμενα 2’ λεπτά δεν έγινε τίποτα απολύτως, με την ομάδα μας να χάνει 2-1 από την Χώρα μέσα σε απογοήτευση.
     Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το πρόσωπο της ομάδας μας στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά σίγουρα με τέτοιες εμφανίσεις μην περιμένουμε να πάρουμε κάτι περισσότερο από την ήττα. Τα Χριστούγεννα είναι πολύ μακριά για να κάνουμε τέτοια δώρα σε ομάδες που είναι πολύ κάτω από εμάς, δίνοντας τους το δικαίωμα να σε φτάσουν μια ανάσα.
     Επιβάλλεται η ανασύνταξη άμεσα γιατί όλες οι ομάδες απέχουν λίγους βαθμούς μεταξύ τους και δεν αργεί να φιγουράρουμε στην τελευταία θέση, και τότε θα μας κοπούν τα γέλια.

     Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση της Χώρας για την άψογη φιλοξενία.   




ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης, Φωτόπουλος, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Καραμπάτσος(80’ Μεμουσάι), Σαχινάι(70’ Καλδής), Μπιλάλι, Κότι, Γιάνναρης