Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

5η ΑγωνιστικήΑ1_2016-17


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟ 89'




      Με αποφασιστικότητα να σταματήσει το αρνητικό σερί παρατάχτηκε η ομάδα μας στη Μεσσήνη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Ανάληψης και το κατάφερε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, φεύγοντας με ένα σπουδαίο διπλό από μια δύσκολη έδρα.
      Ο Χανδριναϊκός παρατάχθηκε με δυο ηχηρές απουσίες του Φωτόπουλου (τιμωρημένος) και Γιάνναρη (επαγγ. υποχρεώσεις), αλλά και μια συμμετοχή έκπληξη, αυτή του Νίκου Καραταράκη που βρέθηκε για τριήμερο στο Χανδρινού από την Κομοτηνή όπου σπουδάζει. Όντας στυλοβάτης της άμυνας τα τελευταία χρόνια, ήταν αδύνατο να μην ξεκινήσει βασικός σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, δείχνοντας ότι η εκτίμηση και η αγάπη μεταξύ ομάδας και παίχτη είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.
      Στο αγωνιστικό κομμάτι ο αγώνας διεξήχθητε σε ένα βαρύ γήπεδο λόγω των βροχοπτώσεων που έκρυβε παγίδες και για τις δυο ομάδες. Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά ως συνήθως και πίεσε ψηλά τον αντίπαλο για το λάθος, όμως οι πιτσιρικάδες Σαχινάϊ και Μεμουσάϊ δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ήταν δύσκολο να δημιουργήσουμε κάτι καλό από την πλευρά τους, έτσι το βάρος στο επιθετικό κομμάτι έπεσε στον Κότι και Καραμπάτσο που έπαιζαν μπροστά δεξιά και κορυφή αντίστοιχα. Η άμυνα της Ανάληψης ήταν καλά στημένη και δεν μας επέτρεπε να πατήσουμε περιοχή εύκολα, με το παιχνίδι να παίζεται τον περισσότερο χρόνο στο κέντρο. Η Ανάληψη έψαξε το γκολ με βαθιές σέντρες όμως Νικητόπουλος, Καραταράκης και Κατσιγιάννης καθάριζαν εύκολα την οποιαδήποτε φάση. Η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε καμία καθαρή φάση για γκολ σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 στο 40’, όταν μετά λάθος στην άμυνα ο επιθετικός τους βγήκε τετ α τετ με τον Νικητόπουλο έξω από την μικρή περιοχή, με τον τερματοφύλακα μας να πετάγετε με υπερένταση στην αριστερή γωνία και να αποσοβεί το βέβαιο γκολ. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς γκολ.
     Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έδειξε υπομονή και δεν έψαξε άναρχα το γκολ, αλλά
συνεχίσαμε να κρατάμε τις θέσεις μας και να πιέζουμε στα 2/3 του γηπέδου τον αντίπαλο. Τα πρώτα είκοσι λεπτά καμία ομάδα δεν είχε καταφέρει κάποιο ρήγμα στις αντίπαλες άμυνες, με την κατοχή να είναι όμως υπέρ μας και να δείχνουμε περισσότερη επιθετική διάθεση. Έτσι φτάσαμε στο 75’ που η Ανάληψη ξανά από λάθος δικό μας λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο επιθετικός τους κέρδισε τις κόντρες από τους Μπιλάλι και Κατσιγιάννη στην γωνία τις περιοχής, μπήκε διαγώνια μέσα κάνοντας ένα εξωτερικό φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι αφού πρώτα χτύπησε στο δεξί δοκάρι, ταξίδεψε παράλληλα στην γραμμή και πέρασε σύριζα από  το αριστερό δοκάρι, με τον Νικητόπουλο να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο αφού στο πρώτο σουτ αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να την βρει. Όντως η τύχη ήταν με το μέρος μας σε αυτή τη φάση, και αφού δεν το πληρώσαμε τότε ξεκίνησε η αντεπίθεση διαρκείας για την ομάδα μας με τους Μπιλάλι και Βασιλόπουλο να ανεβαίνουν πιο ψηλά και να κάνουν επιθετικές ενέργειες με οβερ λαπ και σέντρες και τους Παυλέα, Ζωγόπουλο να μην χάνουν καμία μάχη στο κέντρο, κάναμε την μια φάση μετά την άλλη. Στο 78’ ο Βασιλόπουλος βρέθηκε στο ύψος της περιοχής εξαπολύοντας έναν κεραυνό με την μπάλα να περνάει ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Ανάληψη το τελευταίο δεκάλεπτο έμεινε πολύ πίσω και τότε μίλησε ο Καραμπάτσος που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε δείξει τις επιθετικές του αρετές, με ένα ντεμαράζ φάσεων κατάφερε τελικά να
ξεκλειδώσει την άμυνα των γηπεδούχων. Αρχικά στο 82’ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να μην φτάνει με δύναμη στο τέρμα και τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει εύκολα. Στο 84’ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας βρέθηκε στη αριστερή γωνία της μικρής περιοχής με το σουτ του να διώχνουν τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Ανάληψης. Στο 87’ βρέθηκε ξανά μόνος του από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής πιάνοντας ένα δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα να αποκρούει ενστικτωδώς και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι πριν την διώξουν οι αμυντικοί άρον άρον. Έτσι φτάσαμε στο 89’ με τον πεισμωμένο Καραμπάτσο ξανά να παίρνει έξυπνη μπαλιά από τον Βασιλόπουλο στο ύψος της μικρής περιοχής, και με ένα ψύχραιμο πλασέ στην δεξιά γωνία να δίνει την νίκη βάλσαμο στην ομάδας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο παιχνίδι του κυπέλλου πήραμε ξανά τη νίκη στο τελευταίο λεπτό και αφού δεν τους έγινε μάθημα, το πληρώσανε πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στα λεπτά που ακολούθησαν με κινήσεις τακτικής δεν απειληθήκαμε καθόλου και έτσι φύγαμε από την Μεσσήνη με ένα μεγάλο διπλό.        Σε αυτόν τον αγώνα όλοι έδειξαν να έχουν καταλάβει ότι δεν αξίζει στον Χανδριναϊκό να είναι στις τελευταίες θέσεις στης βαθμολογίας, πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν από την προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλους για το πείσμα και την επιμονή, και με ανάλογες εμφανίσεις δεν θα έχουμε πρόβλημα σε καμία έδρα. 



ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Καραταράκης, Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Μεμουσάϊ (70’ Κλαρίδας), Καραμπάτσος (90’ Καρλής), Σαχινάι, Μπιλάλι, Κότι.