Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ_2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ


      Μετά το ρεπό της 2ης αγωνιστικής η ομάδα μας υποδέχθηκε τον Τσικλητήρα Πύλου, σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου, με απίθανες διακυμάνσεις στο σκορ το οποίο έκατσε τελικώς στο 4-4.
     Η ομάδα μας θέλησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να κάνει το δυο στα δυο, αλλά δεν ήταν και τόσο εύκολο απέναντι στην δυνατή ομάδα του Τσικλητήρα Πύλου. Ο αγώνας ξεκίνησε αναγνωριστικά και για τις δυο ομάδες με την μπάλα να παίζεται στο κέντρο χωρίς καμία από τις δυο να εκδηλώνει κάποια ουσιαστική επίθεση. Η ομάδα μας ήταν καλά στημένη πίσω και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους ταχύτατους επιθετικούς μας οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να πατήσουν περιοχή. Έτσι φτάσαμε στο 15’ όταν ο Κασέμ πήρε τις κόντρες, μπήκε από αριστερά μέσα στη περιοχή και πριν προλάβουν οι αμυντικοί να τον κλείσουν σούταρε με δύναμη στην κλειστή γωνία, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα μας. Η ομάδα της Πύλου άρχισε να γίνεται πιο κινητική και άσκησε πίεση στον Χανδριναϊκό όμως η άμυνα μας καθάριζε τον όποιο κίνδυνο. Στο 25’ μετά από βαθιά μπαλιά της Πύλου, η άμυνα μας δεν μπόρεσε να διώξει σωστά δίνοντας την ευκαιρία στον επιθετικό της Πύλου να ισοφαρίσει από πολύ κοντά. Στη συνέχεια και οι δυο ομάδες πίεζαν για κάτι καλό, με την Πύλο να ξαναβρίσκει τον δρόμο για τα δίχτυα στο 30’, όταν μετά από κόρνερ, ο παίχτης των φιλοξενούμενων έκανε κεφαλιά από κοντά κάνοντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του. Τα επόμενα λεπτά η Πύλος ήταν καλύτερη και πάταγε περισσότερο την περιοχή μας, αλλά χωρίς κάτι σπουδαίο, έτσι πήγαμε στα αποδυτήρια με το σκορ εις βάρος μας 2-1.
    Στην επανάληψη τα είδαμε όλα, σε ένα πραγματικό υπερθέαμα που κράτησε την αγωνία στο κόκκινο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Πύλος μπήκε καλύτερα από εμάς στο γήπεδο, δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις με το καλημέρα. Έτσι σε μια φάση διαρκείας στο 50’ ο διαιτητής έδωσε εσφαλμένα πέναλτι υπέρ της Πύλου, αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο καλύτερος παίχτης των φιλοξενουμένων, αλλά ο Βλαχόγιαννης είχε άλλη άποψη αποκρούοντας εκπληκτικά στην αριστερή του γωνία. Προς στιγμήν αναθαρρήσαμε, αλλά ένα ακόμη λάθος στην άμυνα μας στο 60’ ανέβασε τον δείκτη
στου σκορ σε 3-1 υπέρ της Πύλου. Οι πιτσιρικάδες του Χανδριναϊκού απογοητευμένοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό και στο 68’ δέχτηκαν κι άλλο γκολ εύκολα από την Πύλο που είχε πάρει φόρα κάνοντας το 4-1. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, αλλά το ποδόσφαιρο λατρεύεται σε όλο τον κόσμο για αυτά που μπορούν να συμβούν μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 73’ ο Κλαρίδας βρέθηκε από αριστερά με την σέντρα που επιχείρησε να παίρνει ύψος και φάλτσα, πηγαίνοντας στο πίσω Γ του τερματοφύλακα της Πύλου μειώνοντας 2-4. Στο 76’ μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Πύλου ο Καρλής με κοντινό σουτ έκανε το 3-4 μέσα σε αποθέωση. Η Πύλος έδειχνε να τα έχει χαμένα και ο Χανδριναϊκός πίεσε ασφυκτικά για την ισοφάριση και δικαιώθηκε στο 78’, όταν μετά από φάουλ κάτω από την μεσαία γραμμή η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, ο Κασέμ έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακας της Πύλου, αλλά στην επαναφορά ο Γεωργόπουλος με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 4-4. Το τι έγινε στο γήπεδο δεν περιγράφεται, με τους παίχτες του Χανδριναϊκού ένα κουβάρι να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Στις καθυστερήσεις του αγώνα σε φάση καρμπόν με την τελευταία, λίγο έλειψε να πραγματοποιηθεί μια απίθανη ανατροπή, όταν ο Κασέμ γέμισε μέσα στην περιοχή ο Κοντός έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή. Ο Διαιτητής σφύριξε την λήξη εκεί, στερώντας από την ομάδα μας την τελευταία ευκαιρία για να πάρει την νίκη, αλλά ο τρόπος που ήρθε το αποτέλεσμα, είναι σαν να νικήσαμε, αφού γυρίσαμε ένα τελειωμένο παιχνίδι.
     Οι παίχτες του Χανδριναϊκού ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, σε αντίθεση με τους παίχτες του Τσικλητήρα που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως τους έφυγε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια.  

     Αυτή είναι και η μαγεία του ποδοσφαίρου που οι παλιότεροι την έχουν ζήσει αρκετές φορές. Ένας αγώνας μάθημα προς τους πιτσιρικάδες και των δυο ομάδων, με την κλασσική ρήση ‘’ ένα παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής’’. 





ΣΥΝΘΕΣΗ: Βλαχόγιαννης, Κανάκης(60’ Ζαφειρίου 75’ Ρόκου), Γκότσης, Σαχινάι(25’ Καρλής), Κασέμ, Κλαρίδας, Κοντός, Ραδιώτης, Λόκα, Μπρέγκου(45’ Μηλιώνης), Γεωργόπουλος