Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

4η Αγωνιστική 2016-17

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ





     Ο Χανδριναϊκός μπήκε με δύναμη να κρατήσει το απόλυτο στην έδρα του, αλλά ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε, και η ομάδα μας υποχρεώθηκε την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα. Το πρώτο ημίχρονο έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή με το γήπεδο να είναι γεμάτο νερά στα περισσότερα σημεία, κάνοντας την κυκλοφορία της μπάλας χαμηλά αδύνατη. Μοιραία τα λάθη στις μεταβιβάσεις και από τις δυο ομάδες ήταν πολλά με την μπάλα να κολλάει και να δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ποιότητα του παιχνιδιού να είναι κάκιστη, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις κάποιο σύστημα η κάποια καλή ενέργεια. Στο 30’ ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίχτες όταν ο μέσος του χτύπησε αγκωνιά τον Μεμουσάϊ και δέχτηκε δικαίως την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ηρακλής έσφιξε πιο πολύ αμυντικά και προσπάθησε με κάποιες κόντρες να δημιουργήσει κάτι καλό. Εμείς από την άλλη παίζοντας και με παίχτη παραπάνω δεν μπορέσαμε να φτιάξουμε καμία καλή φάση, με τις επιθέσεις μας να είναι βιαστικές και ανοργάνωτες. Οι παίχτες μας στο άγχος τους να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα άφηναν πολλές φορές τις θέσεις τους, με τον Ηρακλή να βρίσκει τρόπο να εκμεταλλευτεί αυτά τα κενά και να γίνεται επικίνδυνος. Έτσι φτάσαμε στο 42’ όταν μετά από διαδοχικά λάθη στην άμυνα μας, το διώξιμο που επιχείρησε ο Ζωγόπουλος βρήκε τον επιθετικό του Ηρακλή στο ύψος της περιοχής, ο οποίος σούταρε με την μια, με την μπάλα να σκάει με δύναμη στο βρεγμένο γήπεδο και να αιφνιδιάζει τον Νικητόπουλο, οποίος απέκρουσε ασθενώς με τον επιθετικό του Ηρακλή να επωφελείται και να μην αστοχεί από τα 3 μέτρα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Σε αυτή τη φάση συνωμότησε το σύμπαν για να μπει το γκολ, γιατί όποιος παίχτης δικός μας ακούμπαγε την μπάλα έκανε λάθος, με την μπάλα να πηγαίνει σε παίχτες του Ηρακλή δίχως να κάνουν προσπάθεια. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς να αλλάξει κάτι και πήγαμε στα αποδυτήρια χάνοντας 0-1.
     Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά ως συνήθως, αλλά το άγχος είχε κυριεύσει την ομάδα από νωρίς και σε κανένα σημείο δεν βγάλαμε μια οργανωμένη ενέργεια. Η μπάλα δεν πέρναγε ορθολογικά από τα χαφ και όλες οι επιθέσεις ήταν βιαστικές με το αποτέλεσμα να είναι το απόλυτο τίποτα. Στο 55’ ο Ηρακλής λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όταν μετά από λάθος του Γιάνναρη που στην προσπάθεια του να γυρίσει την μπάλα στο τέρμα μας, η μπάλα κόλλησε στο νερό ο επιθετικός του Ηρακλή έγινε κάτοχος και βγήκε τετ α τετ με τον Νικητόπουλο ο οποίος τον πρόλαβε την τρίπλα που πήγε να του κάνει αποσοβώντας το δεύτερο γκολ. Η ομάδα μας πίεζε για την ισοφάριση αλλά όπως είπαμε ανορθόδοξα. Στο 65’ δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι, όταν ο Μεμουσάϊ μπήκε από αριστερά διαγώνια με τον αμυντικό του Ηρακλή να τον γκρεμίζει, αλλά ο διαιτητής δεν είδε καμία παράβαση. Στο 70’ ο Καραμπάτσος είχε ευκαιρία να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα μας είχε ανέβει ψηλά και πίεζε για την ισοφάριση, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ηρακλής να βρίσκει χώρους και να επιτίθεται στην κόντρα, αλλά Νικητόπουλος, Κατσιγιάνης και Παυλέας καθάριζαν εύκολα ή δύσκολα. Ο Ηρακλής έχασε άλλες δυο ευκαιρίες, η πρώτη στο 80’ με διπλή προσπάθεια και η δεύτερη στο 82’ με φάουλ, αλλά και στις δυο ο Νικητόπουλος ήταν εκεί κρατώντας το σκορ χαμηλά. Σε αυτή τη φάση του φάουλ αποβλήθηκε ο Φωτόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα, αφήνοντας και εμάς με δέκα παίχτες. Την τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού την χάσαμε εμείς στο 92’, όταν μετά από σύγχυση στη άμυνα του Ηρακλή η μπάλα στρώθηκε στο Σαχινάϊ στη μικρή περιοχή, αλλά το μονοκόμματο σουτ που έπιασε πέρασε ξυστά από το δεξί δοκάρι του Ηρακλή, υποχρεώνοντας μας στην εντός έδρας ήττα.  
      Η ήττα αυτή ανέδειξε πολλές αδυναμίες στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού, αλλά και στον ανασταλτικό τομέα, βάζοντας δύσκολα στον Δημήτρη Μάλαμα για τον τρόπο αναστροφής του κλίματος και της ψυχολογίας. Η διοίκηση δεν έκρυψε τον προβληματισμό της, αλλά πιστεύει ότι όλοι έχουν αντιληφθεί το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, και σύντομα θα χαμογελάσουμε ξανά.

     Δεν έχουμε χρόνο για σκέψεις αλλά για λύσεις, και η ομάδα πρέπει να εμφανιστεί μεταμορφωμένη στον επόμενο αγώνα, αν δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες από νωρίς.

ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Φωτόπουλος, Μεμουσάϊ, Καραμπάτσος (75’ Κλαρίδας), Σαχινάι, Μπιλάλι, Γιάνναρης.