Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

3η Αγωνιστική Α1_2016-17


ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Την 3Η αγωνιστική ο Χανδριναϊκός φιλοξενήθηκε από την Ομόνοια στην Καλαμάτα, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται για την ομάδα μας, που δεν μπόρεσε ούτε φέτος να σπάσει την έδρα της Ομόνοιας και να φεύγει με μεγάλο εις βάρος της σκορ και άδεια χέρια.
     Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ λίγο έλειψε να προηγηθεί σε
διπλή φάση, όταν ο Ζωγόπουλος  έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μεμουσάι, με τον Ζωγόπουλο να πιάνει δυνατή κεφαλιά και την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά μόλις άουτ. Ότι δεν καταφέραμε εμείς το έκανε η Ομόνοια στο 6’, όταν μετά από διαδοχικά λάθη στην άμυνα, ο επιθετικός της Ομόνοιας μπήκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και πριν προλάβει ο Ντένις να τον ανακόψει, σούταρε με την μπάλα να καρφώνεται στην απέναντι γωνία του Νικητόπουλου ο οποίος κόλλησε και χωρίς να αντιδράσει είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα. Για λίγα λεπτά επικράτησε σύγχυση στην ομάδα και παραλίγο να το πληρώσουμε στο 10’, όταν ο επιθετικός της Ομόνοιας πρόλαβε να πλασάρει τον Νικητόπουλο στο ύψος της περιοχής, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς με το ένα χέρι, η μπάλα όμως στρώθηκε στον επερχόμενο παίχτη ο οποίος προσπάθησε να τον κρεμάσει μιας και ήταν έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα μας να του κλείνει γρήγορα το πεδίο, με την μπάλα να χτυπάει στην πλάτη του και να περνάει πλάγιο. Η ζέστη ήταν αφόρητη και δυσκόλευε και τις δυο ομάδες να βγάλουν κάτι οργανωμένο μέσα στο γήπεδο, με τα λάθη να είναι πολλά κυρίως από εμάς. Παρόλη την ψυχρολουσία η ομάδα μας προσπάθησε με τον ίδιο ζήλο να ισοφαρίσει το σκορ και στο 26’ ο Παυλέας εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιάνναρης σηκώθηκε πιο ψηλά απ όλους αλλά η κεφαλιά που έπιασε πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Η Ομόνοια είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας αλλά και πάλι εμείς χάσαμε ακόμη μια ευκαιρία στο 37’, όταν ο Καραμπάτσος βρέθηκε στο ύψος της περιοχής εξαπολύοντας έναν κεραυνό με τον τερματοφύλακα να λέει ξανά όχι και να παραχωρεί δύσκολα κόρνερ. Το επόμενο πεντάλεπτο η Ομόνοια έγινε απειλητική, και στο 40’ ο επιθετικός της έκλεψε την μπάλα από πάσα του Νικητόπουλου στον Παυλέα και προσπάθησε να τον κρεμάσει, ο οποίος έκανε γρήγορα πίσω βήματα διώχνοντας με δυσκολία σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Κατσιγιάννης στην προσπάθεια του να διώξει έστρωσε την μπάλα στον επιθετικό της Ομόνοιας ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση με την μπάλα να περνάει μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι μας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα μας να χάνει 1-0.
     Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πάλι δυνατά για την ισοφάριση αλλά η δυστοκία μας δεν
έχει όρια. Μετά από δέκα λεπτά ισορροπημένου αγώνα χάσαμε ξανά διπλή ευκαιρία να φέρουμε το ματς στα ίσια, στο 57’ ο Γιάνναρης έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μεμουσάι με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει δύσκολα. Στο επόμενο λεπτό ο Μεμά άλλαξε γρήγορα την μπάλα με τον Ζωγόπουλο ο οποίος έκανε πάσα με την μια στον Γιάνναρη βγάζοντας τον τετ α τετ, με τον τελευταίο να κάνει κακό κοντρόλ και το σουτ που επιχείρησε βρήκε το πλαϊνό δίχτυ και πέρασε άουτ. Ο Χανδριναϊκός πίεζε για την ισοφάριση με την Ομόνοια να βρίσκει χώρους και να απειλεί με ξαφνικές επιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 66’ παραλίγο να γίνει το 2-0, όταν μετά από συρτή σέντρα ο Νικητόπουλος με επέμβαση της άλλαξε λίγο την πορεία με τον επιθετικό να αιφνιδιάζεται με το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι μας, αλλά στην επαναφορά ξανά ο Νικητόπουλος την μάζεψε. Στο 70’ η Ομόνοια έβγαλε ξανά την ίδια φάση με σέντρα από δεξιά να ψάχνει τον επιθετικό, αλλά ο Νικητόπουλος έδιωξε χαμηλά πριν η μπάλα φτάσει στα πόδια του αντίπαλου επιθετικού. Για τρίτη σερί αγωνιστική έβαλε ξανά το χεράκι του ο διαιτητής ώστε να δεχτούμε το δεύτερο γκολ, πιστεύουμε άθελα του, αλλά το γκολ μέτρησε. Στο 74’ λοιπόν ο Φωτόπουλος επιχείρησε γέμισμα στο χώρο του κέντρου, ο μέσος της Ομόνοιας πετάχτηκε μπροστά του και με το χέρι παίρνει το πλεονέκτημα, όλος ο Χανδριναϊκός σταμάτησε περιμένοντας το φάουλ, κάτι που ο διαιτητής δεν είδε, η Ομόνοια βγήκε στην κόντρα τέσσερις με δυο και χωρίς να δυσκολευτεί πλάσαρε τον Νικητόπουλο που επιχείρησε έξοδο κάνοντας έτσι εύκολα το 2-0. Όλοι οι παίχτες έπεσαν επάνω στον διαιτητή ο οποίος ήταν αμείλικτος μετρώντας κανονικά το γκολ, το βίντεο του αγώνα όμως μας δικαιώνει. Μετά από εκεί η ομάδα πέταξε κακώς λευκή πετσέτα μην μπορώντας να κάνει καμία φάση μέχρι το τέλος του αγώνα, αντιθέτως δέχτηκε και τρίτο γκολ στο 83’ μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας μας, ο επιθετικός της Ομόνοιας δεν αστόχησε στο τετ α τετ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της. Τα επόμενα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ομάδα μας να φεύγει όπως προείπαμε με άδεια χέρια.

      Σίγουρα δεν αξίζαμε τέτοια ήτα γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι. Πρέπει όμως να μας γίνει μάθημα, πως η αδράνεια πληρώνεται με γκολ, και μετά τον Αίαντα το πληρώσαμε και σε αυτό το παιχνίδι. Τα λάθη των διαιτητών σίγουρα παίζουν το ρόλο τους στην ψυχολογία του παίχτη, αλλά δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογία για την αναποτελεσματικότητα μιας ομάδας. Επιβάλλεται ανασύνταξη δυνάμεων και ψυχολογίας, ώστε να μην ψάχνουμε κάθε Κυριακή για δικαιολογίες.  



ΓΗΠΕΔΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ‘’Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ’’


ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Βασιλόπουλος, Κατσιγιάννης, Παυλέας, Ζωγόπουλος, Φωτόπουλος, Μεμουσάϊ, Καραμπάτσος (67’ Μπιλάλι), Ντένις, Μεμά (80’ Καρλής), Γιάνναρης.