Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

1η Αγωνιστική Α1_2016-17

ΗΤΤΑ 3-2 ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

     Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Χανδριναϊκός φιλοξενήθηκε από τον Αίαντα, με τον
αγώνα να είναι δύσκολος εξ αρχής. Ο αγώνας ξεκίνησε με την θερμοκρασία να δημιουργεί δυσφορία στους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, και τις ανάσες να είναι λιγοστές. Η πρώτη φάση έγινε από εμάς στο 3’ με τον Κοντό να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον τερματοφύλακα του Αίαντα να διώχνει σε κόρνερ. Ο Χανδριναϊκός ήταν καλά στημένος και δεν άφηνε περιθώρια στους ταχύτατους παίχτες του Αίαντα να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο 12’ όμως μια γρήγορη εναλλαγή της μπάλας στο κέντρο ο μέσος του Αίαντα διέσχισε όλο τον άξονα, σούταρε με δύναμη από το ύψος της περιοχής κάνοντας το 1-0 για τον Αίαντα. Στο επόμενο δίλεπτο με τον Χανδριναϊκό να είναι σε σύγχυση, με κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας μας ο επιθετικός του Αίαντα βγήκε τετ α τετ με τον Νικητόπουλο ο οποίος αποκρούσε σε πρώτο χρόνο, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Ντένις την έδιωξε πριν περάσει την γραμμή. Κάπου εκεί ο Χανδριναϊκός ξύπνησε και στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Κοντού και ολιγωρία της άμυνας του Αίαντα, ο Μεμουσάι με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1 για την ομάδα μας. Η ψυχολογία ήταν με το μέρος μας και στα επόμενα πέντε
λεπτά χάσαμε τρεις ευκαιρίες να πάρουμε κεφάλι στο σκορ. Στο 17’ ο Γιάνναρης με φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια, στο 21’ ο Παυλέας με κεφαλιά πάλι λίγο άουτ, και στο 22’ ο Μεμουσαί με σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση. Τελικά την άμυνα ξεκλείδωσε ο Κοντός στο 34’, όταν μετά από ωραία σέντρα του Σαχινάι, ο Κοντός με κεφαλιά στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα μας, κάνοντας το 1-2. Στο 40’ ο Γιάνναρης έχασε μοναδική ευκαιρία να κλειδώσει την νίκη, όταν μετά από σέντρα του Σαχινάι, σχεδόν επάνω στην γραμμή δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα, με την μπάλα να περνάει παράλληλα από το τέρμα. Ο Αίαντας έχασε και αυτός δύο ευκαιρίες στο 28’ και στο 45’ αλλά χωρίς να βρει το στόχο, έτσι αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
      Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου και πριν βγει από το γήπεδο ο διαιτητής κ.
Κουτσαναστάσης, άνθρωποι του Αίαντα του την ‘’έπεσαν’’ λεκτικά για κάποιες αποφάσεις του με τις φωνές τους να ακούγονται μέχρι έξω, και τον ίδιο να επηρεάζεται απ ότι φαίνεται καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αγνώριστος, ξεχνώντας το 50-50 στα αποδυτήρια.
     Ο Χανδριναϊκός από την άλλη έχοντας το σκορ υπέρ του στο δεύτερο ημίχρονο, δεν έκανε καλή διαχείριση του αγώνα και βρέθηκε από νωρίς να πελαγοδρομεί. Μέχρι το 60’ ο Αίαντας είχε την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα, έχοντας δυο σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Στο 65’ έγινε η φάση που έκρινε κατά μεγάλο ποσοστό τον αγώνα, όταν ο αγχωμένος κ. Κουτσαναστάσης αρνήθηκε την κόκκινη κάρτα του μέσου του Αίαντα, ο οποίος ενώ είχε ήδη κίτρινη ‘’σήκωσε’’ από πίσω τον Φωτόπουλο στο κέντρο και στην εξέλιξη της φάσης ο Αίαντας να ισοφαρίζει. Έπιασαν τόπο οι φωνές των ανθρώπων του Αίαντα στο ημίχρονο λοιπόν, καθώς και τα ίδια τα παιδιά του Αίαντα παραδέχτηκαν το φάουλ που μόνο ο διαιτητής δεν είδε από τα 4 μέτρα παρακαλώ. Στη συνέχεια ο Αίαντας πίεζε ασφυκτικά τον Χανδριναϊκό που λίγο τα νεύρα, λίγο η κούραση δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε να αμυνθεί αλλά ούτε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο. Έτσι μετά από δέκα λεπτά πίεσης στο 75’ μετά από σέντρα ο επιθετικός του Αίαντα σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Νικητόπουλο, κάνοντας την ολική ανατροπή με 3-2. Στην συνέχεια και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ο Αίαντας έχοντας καλή ψυχολογία πάταγε καλύτερα στο γήπεδο, με τον Χανδριναϊκό να έχει κάποια ξεσπάσματα αλλά τίποτε το
ιδιαίτερο. Τον ρόλο των πρωταγωνιστών έκλεψαν στα λεπτά που απέμειναν ο διαιτητής με την βοηθό του, ο οποίος έκοβε με οφσάιντ φάση που η βοηθός άφηνε, ή το ανάποδο έδινε παίζεται σε οφσάιντ της επόπτριας, γύριζε την μπάλα πίσω για φάουλ υπέρ μας ενώ βγαίναμε στην κόντρα, άφησε ατιμώρητο παίχτη του Αίαντα που κάνοντας πολύ σκληρό φάουλ στην πλάγια γραμμή, στοίχησε το ρωγμώδες κάταγμα μεταταρσίου όπως αποδείχτηκε του 15χρονου Ορέστη Σαχινάι, και το τερμάτισε τελείως όταν έδωσε απευθείας κόκκινη κάρτα στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα μας Κούρταλη, γιατί κάποιος του είπε ότι τον έβρισε και αφού είχε σφυρίξει την λήξη. 
     Ο Χανδριναϊκός δεν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα δικά του λάθη, γνωρίζοντας ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο, αλλά αυτά που έγιναν στον αγώνα με το εν λόγω διαιτητικό τρίο μόνο γέλια δεν προκαλούν. Είναι κρίμα να προσπαθούν να κλέψουν την δόξα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.
     Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Αίαντα για την άψογη φιλοξενία, και να ευχηθούμε ο Χανδριναϊκός να τυγχάνει μεταχείρισης από τους διαιτητές που αρμόζει στην ιστορία του.
    Επίσης να ευχηθούμε περαστικά στον μικρό Ορέστη Σαχινάι ο οποίος έπαθε ρωγμώδες κάταγμα μεταταρσίου του δεξιού ποδιού και θα είναι μαζί μας σε ένα μήνα περίπου.
*** Υστερόγραφο για να χαλαρώσουμε:
     Από ότι μάθαμε ο κ. Κουτσαναστάσης σε δημοσιογραφικούς κύκλους έκανε παράπονα ότι του διαμαρτυρόμασταν έντονα μετά το τέλος του αγώνα. Αυτό στο χωρίο μας το λένε << Αντί να βογκάει ο γάιδαρος, βογκάει στο σαμάρι>>.  



ΣΥΝΘΕΣΗ: Νικητόπουλος, Κόντι(86’ Καρλής), Βασιλόπουλος, Παυλέας, Σαχινάϊ, Ζωγόπουλος, Φωτόπουλος, Μεμουσάϊ (80’ Καραμπάτσος), Ντένις(70’ Κλαρίδας), Κοντός, Γιάνναρης.

ΣΚΟΡΕΡ: 16’ Μαμουσάι, 35’ Κοντός