Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

22η Αγωνιστική




  Έβαλε δύσκολα στην Εράνη αλλά λύγισε

    
     Από την αρχή ξέραμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος μιας και η Εράνη διαθέτει και την ποιότητα και την εμπειρία να πάρει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο. Το έργο μας έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν κάτω από τα δοκάρια της Εράνης επέστρεψε μετά από 21 χρόνια ο πολύπειρος Σωτήρης Λυμπερόπουλος με παρουσία για πολλά χρόνια σε Εθνικές κατηγορίες και μεγάλους συλλόγους (Καλαμάτα, Ξάνθη, Α.Ε.Κ. κ.α.). Αυτό όμως δεν πτόησε τον μαχητικό Χανδριναϊκό που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 1’ λεπτό μετά από σέντρα του Κότι από δεξιά ο Γιάνναρης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, αλλά η κεφαλιά που έπιασε εξουδετερώθηκε με υπερένταση από τον τερματοφύλακα της Εράνης σε κόρνερ. Στη συνέχεια το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό με δυνατές μονομαχίες σε όλο το γήπεδο. Η αμυντική λειτουργία του Χανδριναϊκού τα πήγαινε περίφημα και οι αντίπαλοι δύσκολα έβρισκαν χώρους στην επίθεση για κάτι καλό. Δύσκολα από την άλλη φτάναμε και εμείς στην περιοχή της Εράνης, έχοντας παθητικό ρόλο οι μόνες ενέργειες επιθετικά ήταν από στημένες φάσεις. Έτσι το ημίχρονο έληξε δίκαια χωρίς σκορ, με τον Χανδριναϊκό να κρατάει το μηδέν σχετικά εύκολα. 
    Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε ξανά φουριόζοι και μόλις στο 46’ ο συνήθης ύποπτος Γιάνναρης έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ, όταν μπήκε στην περιοχή από αριστερά πλασάροντας στην κίνηση τον Λυμπερόπουλο οποίος βγήκε γρήγορα αποκρούοντας σε κόρνερ το σουτ. Η Εράνη ανέβασε και αυτή τον ρυθμό στα επόμενα λεπτά και στο 56’ κατάφερε τελικά να παραβιάσει την εστία του Χανδριναϊκού, όταν μετά από κόρνερ ο αμυντικός που είχε προωθηθεί έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα μας να του λέει όχι εξεπαφής, η μπάλα όμως πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο επιθετικός της Εράνης την έσπρωξε εύκολα στα δίχτυα. Έτσι τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για εμάς γιατί ήμασταν αναγκασμένοι να ρισκάρουμε. Οι αλλαγές από τον πάγκο βοήθησαν στην ταχύτητα αλλά και στην πίεση που δεχόμασταν. Ο αγώνας πήγε έτσι μέχρι το 80’ όπου η Εράνη πίεζε συνεχώς έχοντας την κατοχή της μπάλας και εμείς απειλούσαμε από στημένα. Εκεί η ομάδα του Δημήτρη Μάλαμα αποφάσισε να πιέσει ψηλά και να βγει πιο μπροστά έχοντας το σκορ κατά της. Γίναμε πιο απειλητικοί επιθετικά αλλά και πιο ευάλωτοι αμυντικά. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος και βρήκε πολλούς χώρους για να διευρύνει το σκορ, αλλά είτε ο τερματοφύλακας μας με τρεις τουλάχιστον εξαιρετικές επεμβάσεις, είτε η αστοχία τους, μας κράτησε ζωντανούς μέχρι το τέλος. Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις και με την Εράνη να έχει οπισθοχωρήσει όλη από την πίεση που ασκούσαμε, χάσαμε την τελευταία καλή ευκαιρία να πάρουμε έστω και ένα βαθμό, όταν στο 92’ ο Κοκάι που έχει περάσει μπροστά βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και λίγο αριστερά, έκανε ένα βεβιασμένο φαλτσαριστό σούτ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Έτσι τελείωσε ο αγώνας με το τεχνικό τιμ του Χανδριναϊκού να είναι ικανοποιημένο από την υπερπροσπάθεια των παιχτών, και τους παίχτες να μένουν με την πίκρα για τις ευκαιρίες που δεν μπόρεσαν για άλλο έναν αγώνα να μετουσιώσουν σε γκολ, ειδικά στο τέλος. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια και τον ζήλο που επιδεικνύουν σε όλους τους αγώνες ανεξαρτήτου ποιότητας ή θέσης του αντιπάλου.
    Την επόμενη εβδομάδα δεν έχει αγωνιστική δραστηριότητα λόγω της Αποκριάς, και είναι μια καλή ευκαιρία για ανασύνταξη δυνάμεων και τακτικής, ενόψει των τελευταίων 4 κρίσιμων αγωνιστικών που θα κρίνουν και την παραμονή στην κατηγορία.



Ταυτότητα του ματς



Γήπεδο: Μεθώνης
Διαιτητής: Καρβούνης
 Βοηθοί:  Μιχαλόπουλος,Μπασιλάρης

Συνθέσεις:

Χανδριναϊκός Π.Σ. (Προπονητής: Μάλαμας, Βοηθός Προπ: Θερριος): Γιαννακόπουλος, Κότι, Λίτο, Κατσιγιάννης Δ., Κατσιγιάννης Ι., Καραταράκης, Φωτόπουλος, Ζωγόπουλος,, ΣαχινάιΚαραμπάτσος (60'  Καλδής), Γιάνναρης (67' Κοντογόνης), Μεμά (77' Κοκάι)




Σκόρερ: