Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Συναυλία


  Ο Χανδριναϊκός ΠΣ έχει επανειλημμένα αποδείξει πως δεν πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο με μονόπλευρες αγωνιστικές επιδιώξεις αλλά έχει συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου μας. Η δράση του αποδεικνύει περίτρανα την διαπίστωση αυτή. Θέλοντας, λοιπόν, να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να προσφέρει κάτι ουσιαστικό και ποιοτικό σε ο,τι αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα, κάλεσε τρεις εξαίρετους καλλιτέχνες για να τραγουδήσουν στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στα Πλατάνια Χανδρινού. Ο υπέροχος αυτός τόπος θεωρούμε ότι αποτελεί το ιδανικότερο περιβάλλον για να ακουστούν μαγευτικές μελωδίες και φωνές που θα μας συνεπάρουν.
  Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους  αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και υλοποίησαν την ιδέα μας. Στους τρεις αυτούς σημαντικότατους καλλιτέχνες που ο καθένας τους χαράζοντας τη δική του πορεία έχει γράψει ιστορία στη μουσική σκηνή της χώρας. Ο κύριος Θάνος Μικρούτσικος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες που επάξια έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση και κύρος, κατάφερε, κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό, να φέρει την ποίηση στον πολύ κόσμο. Μελοποιώντας Μπρεχτ, Ρίτσο αλλά πρωτίστως με το δίσκο του Σταυρός του Νότου σε ποίηση Νίκου Καββαδία έκανε το ευρύ κοινό να σιγοτραγουδά ποιήματα, ακόμα κι αν δεν κατανοούσε ακριβώς όλα τα νοήματά των. Ακόμα ο Γιάννης Κότσιρας, ο τραγουδιστής με τη βαθιά, ζεστή φωνή καταφέρνει να ταξιδεύει και να αφυπνίσει το κοινό του, αφού μεγάλο μέρος των τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει φέρουν έντονο το κοινωνικό αλλά και πολιτικό στοιχείο. Καλλιτέχνης με πολλές δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό του και αξιοζήλευτες συνεργασίες έχει άξια κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους τραγουδιστές της γενιάς του. Και τέλος, η υπέροχη Ρίτα Αντωνοπούλου με την μαγική φωνή της και την θεατρικότητα που τη χαρακτηρίζει είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μας παρασύρει στον κόσμο των τραγουδιών που ,χωρίς περιττά στολίδια,  τόσο ουσιαστικά ερμηνεύει. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια  αποτελεί τη βασική ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου. Η συνεργασία τους αυτή μας έχει χαρίσει εξαιρετικές, δυνατές στιγμές τόσο σε συναυλιακό, όσο και σε επίπεδο δισκογραφίας.
  Ως σύλλογος στεκόμαστε με  θαυμασμό μπροστά σε τέτοιου είδους καλλιτέχνες. Σε ανθρώπους που χωρίς εκπτώσεις υπηρετούν το καλό ελληνικό τραγούδι¨ το τραγούδι που ψυχαγωγεί, που συγκινεί, που τέρπει στην ουσία την ψυχή των ακροατών. Πρωταγωνιστής στην επερχόμενη συναυλία θα είναι ακριβώς αυτό: το καλό ελληνικό τραγούδι!