Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

10η αγωνιστική





ΗΡΩΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ




 Σε ένα από τα κρίσιμα ματς που δείχνουν καρδιά πρωταθλητή, η ομάδα μας κατάφερε να αποσπάσει μια δύσκολη ισοπαλία απέναντι σε μια "πολεμική" έδρα... Το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων αλλά και η χαλάρωση μετά το γρήγορο γκολ οδήγησαν στην απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών.
 Συγκεκριμένα, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για το συγκρότημα του Δημ. Μάλαμα μιας και ο Ηλιόπουλος χρίστηκε σκόρερ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ μόλις στο 16ο λεπτό. Εκεί η ομάδα μας πλήρωσε για ακόμα μια φορά την αγωνιστική της χαλάρωση μετά τα γρήγορα γκολ της στα ματς. Ο Γιάνναρης με ένα πανέμορφο ψαλιδάκι μείωσε σε 1-1 στο 20ο λεπτό του ματς. Στο 35ο λεπτό του ματς οι παίχτες της ομάδας του Χανδριναϊκού βλέποντας την μπάλα μετά από σουτ του Διαμάντη να σταματά σε χέρι αμυντικού εντός περιοχής νόμισαν ότι θα δινόταν η εσχάτη των ποινών. Ίσως το ομιχλώδες τοπίο να εμπόδισε την ορατότητα και στον αρμόδιο να κάνει την ίδια εκτίμηση. Με τα νεύρα σε τεντωμένο σχοινί όμως δεν μπορείς να λειτουργήσεις σαν οργανωμένο σύνολο. Και έτσι μια κακή αμυντική αντίδραση έφερε το 2-1 με κεφαλιά του Γαϊτάνη στο 42΄.
 Η συνέχεια του ματς μετά την καθιερωμένη 15λεπτη ανάπαυλα έφερε την ομάδα μας σε θέση οδηγού στο ματς. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες των παιχτών μας δεν μπορούσαν να στεφθούν με επιτυχία στην τελική προσπάθεια. Ειδικότερα ο Κωνσταντινίδης με σουτ στο 55΄ προσπάθησε να χριστεί σκόρερ σημαδεύοντας όμως το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60' ο Κότι απείλησε με ένα σουτ και οι γηπεδούχοι σημάδεψαν και αυτοί με τη σειρά τους στο 80' το δοκάρι της εστίας του πολύ καλού και σήμερα Νικητόπουλου. Η φάση που σημάδεψε το ματς ήταν στο 85ο λεπτό όταν πυκνά σύννεφα ομίχλης έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους και η προβολή του Κωνσταντινίδη που έστειλε την μπάλα εντός εστίας δεν καταλογίστηκε ποτέ ως γκολ. Η λύση για την ομάδα μας ήρθε απ τον Καραμπάτσο που αφού τρύπησε την άμυνα ξεπερνώντας δύο παίχτες, σούταρε από πλάγια θέση και έκανε το 2-2 δίνοντας απαντήσεις για τα περί αφλογιστίας του.
 Μια ακόμα στροφή του πρωταθλήματος έλαβε χώρα σήμερα σε μία δυνατή έδρα, κόντρα σε ένα ικανό και μαχητικό σύνολο που τα αποτελέσματα και η βαθμολογική του θέση αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η αποφυγή της ήττας σε ένα ιδιαίτερο ματς με κακές καιρικές συνθήκες (η αναφορά μας στην περιστασιακή ομίχλη είναι απλά μια μικρή ένδειξη) δεν συνιστά αποτυχία. Η  διαχείριση των αγώνων και της ψυχολογίας κατά τη διάρκεια του ματς είναι κάτι που θα πρέπει να βελτιωθεί ώστε να τελειοποιήσει το ισχυρό αγωνιστικό δυναμικό αλλά και να ξεχωρίσει το ποιοτικό σε όλα τα επίπεδα αγωνιστικό τμήμα της ομάδας μας.




Ταυτότητα του ματς

Γήπεδο: Βλαχόπουλο
Διαιτητής: Κυριακόπουλος
Βοηθοί: Σερεμέτης, Καλογερόπουλος



Συνθέσεις



ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα:  Καυκάς, Καυκάς,  Γιάνναρης, Παπαδόπουλος, Γιάνναρης, Λάζαρης, Κωστόπουλος, Ανεστόπουλος, Κωσταράκης, Μαθιόπουλος, Γαιτάνης


Χανδριναϊκός Π.Σ.( Μάλαμας):  Νικητόπουλος, Διαμάντης ,  Κατσιγιάννης, Ντενίς , Παυλής, Καραμπάτσος Ν., Θερριός, Ηλιόπουλος, Λύρας Ι. (Καραταράκης), Κότι, Κωνσταντινίδης


Σκόρερ: 20' Γιάνναρης, 42' Γαιτάνης - 16' Ηλιόπουλος,90' Καραμπάτσος